– La direcció del centre i la conselleria de Salut han d’informar de la situació real i prendre les mesures adients.

La BonanovaA la Residència la Bonanova de Palma, gestionada pel Consell de Mallorca, s’ha produït un brot de sarna que, segons les informacions facilitades per familiars i treballadors, no s’ha gestionat correctament, provocant la seva extensió.

Ja fa dos mesos que es va detectar un cas de possible sarna en un dels mòduls de la residència i a hores d’ara ja n’afecta quatre més i les víctimes son tant els ancians ingressats com treballadors del centre.

La sarna és una malaltia molt contagiosa que pot aparèixer en qualsevol moment, especialment si les condicions higièniques i sanitàries no són les adequades, com s’ha denunciat que passa al voltant de la residència. El que no és normal és que no es controli de manera immediata i s’eviti la seva extensió.

En aquest cas, sembla que la direcció de la Bonanova no va reaccionar amb la diligència necessària quan el mes de setembre, ja es presentaren casos amb els primers símptomes susceptibles de ser causat per aquesta malaltia. De fet, es va negar que fos el cas i no es varen adoptar les mesures adequades, cosa que ha permès que afecti a més persones i a més indrets de la residència.

La manca de mesures preventives i la manca d’informació ha contribuït a agreujar el problema. Aquesta malaltia es transmet per contacte directe entre les persones, però també pel maneig de roba que estigui infectada. Segons sembla, no es va donar cap tipus d’instrucció als treballadors sanitaris per a evitar aquests contactes.

Des de l’IMAS, organisme depenent del Consell es lleva rellevància als fets i es nega que el mes de setembre ja s’haguessin produït contagis, però el fet és que la sarna s’ha estès per diverses parts de la residència. Des de la direcció del centre i des de l’IMAS, no tan sols no s’ha actuat amb la promptitud necessària sinó que s’ha volgut amagar el fet, per a no generar alarma i evitar el descrèdit de la residència, però no és amb ocultisme que se solucionen els problemes, sinó afrontant-los quan es produeixen.

Que les denúncies sobre un brot de sarna no eren una invenció de les persones que les formularen, ho demostra el fet que la Conselleria de Salut ha hagut d’intervenir i activar el protocol d’actuació davant la malaltia.

EU exigeix de l’IMAS, de la direcció de la residència i de la Conselleria de Salut que s’abordi amb rigor i amb diligència aquest brot de sarna i que es doni informació clara i suficient a les persones internes i les seves famílies, als treballadors del centre i al conjunt de la població. Així mateix, que sobri una investigació per a determinar quins errors o negligències es pugui haver comès, i que s’estableixi un protocol car d’actuació davant la possibilitat de nous brots.

Share This