– No es pot acceptar que faci acusacions sense proves per tapar les seves vergonyes.

JM RodriguezJosé María Rodríguez, president del PP de Palma imputat per corrupció i padrí polític d’Eugenio Hidalgo, el batle de Calvià que està empresonat s’ha indignat per la denúncia presentada davant la fiscalia pel batle Isern. En aquesta denúncia, suggerida pels serveis jurídics de l’ajuntament de Palma, es posaven en coneixement de la fiscalia unes greus irregularitats comeses en l’adjudicació de la recollida pneumàtica de residus per part de l’empresa municipal Emaya, per esbrinar si aquestes irregularitats podien tenir responsabilitats penals.

Al president del PP de Palma, aquesta denúncia no li va agradar gens ni mica. Què és això de denunciar uns fets que poden esquitxar a membres del PP? Rodríguez no ho pot entendre, dins la confraria pepera els draps bruts sempre s’ha amagat i la protecció dels corruptes propis ha estat la seva senya d’identitat. La santa indignació de Rodríguez per aquesta manca de respecte al modus operandi habitual, s’accentua perquè ell era vicepresident d’Emaya en el moment dels fets, i l’esquitx li pot arribar a ell mateix.

Rodríguez es va emprenyar tant, que do dubtà a causa a Isern de denúncia selectiva i de no haver posat en coneixement de la fiscalia les actuacions delictives que, segons ell, es cometeren a l’època en què Aina Calvo era la batlessa de Palma. Aquesta afirmació no només és imprudent sinó que és una autoacusació d’haver comès un delicte. Si tenia coneixement d’irregularitats de tipus penal, tenia l’obligació de posar-ho en coneixement de la Justícia. Si no és així, estaríem davant una calúmnia que, seguint la tàctica habitual del PP, pensen que poden diluir les seves culpes estenen i generalitzant les sospites de corrupció.

EU considera molt apropiada la citació de Rodríguez per part de la fiscalia anticorrupció. En la seva compareixença tendrà la possibilitat d’explicar els fets que, segons diu, ell coneix i tenen caràcter delictiu. Si no fos així, Rodríguez estaria obligat a demanar disculpes per les seves acusacions sense fonament i podria ser objecte de querella per calúmnies.

EU vol que s’investiguin totes les irregularitats comeses a Emaya, i que si de la investigació se’n desprenen responsabilitats penals, aquestes s’apliquin a tots els que hagin protagonitzat activitats delictives, siguin del partit que siguin, com també volem que es recuperi per a les arques municipals el sobrecost de les obres, però volem recordar que és una obligació ciutadana posar en coneixement de la Justícia els fets presumptament delictius dels que s’hagi tengut coneixement, aquesta obligació és exigible de manera especial als responsables polítics, el que no es pot permetre és escampar calúmnies i insidies amb l’única intenció de tapar les responsabilitats pròpies.

Share This