amnistia sòl rústicEl conseller Company, quan s’aprovà la llei del Sòl del PP, afirmà que l’amnistia urbanística que s’incloïa en ella, responia a una demanda social i dels ajuntaments i que tractava d’ordenar la construcció en sòl rústic. Han passat 6 mesos i la demanda social no es veu per cap costat, són molt poques les demandes de legalització dels propietaris de construccions il·legals en sòl rústic que han demanat la seva legalització, els beneficis que en podrien treure no els compensa les taxes que haurien de pagar i s’estimen més continuar amb la seva situació, que han gaudit tranquil·lament al llarg de molts anys. Únicament aquells propietaris que necessiten tenir “els papers” per una venda o per a sol·licitar un crèdit, són els que s’animen a fer els tràmits de legalització, la resta continuaran com fins ara, aprofitant-se de la passivitat dels ajuntaments.

Si la demanda social era inexistent, si als ajuntaments no els entren els ingressos extra que s’esperaven, per quin motiu es va aprovar una amnistia que és una aberració jurídica i territorial? Com sempre, per afavorir els seus amics, per a fer-los el regal de declarar legal allò que s’havia fet contra la llei, però aquesta amnistia llança un missatge molt important caps els infractors, no importa que faceu obres il·legals, que la final sempre s’acaben legalitzant. Un missatge absolutament pervers, quan el que s’hauria de donar és el compliment estricte de la disciplina urbanística i la sanció als infractors.

Resulta sorprenent veure com posen quantificar les cases il·legals (més de 20.000, diuen) i com no veren aquestes cases quan s’estaven construint. Que hi hagi un nombre tan important de construccions il·legals només es pot explicar per la negligència i/o la complicitat dels ajuntaments, majoritàriament del PP, que miraven cap a un altre costat quan veien que s’aixecaven contínuament construccions sense llicència. La situació no ha canviat i pensen seguir actuant de la mateixa manera, si no fos així, no aprovarien aquest tipus d’amnisties.

EU creu que una de les primeres actuacions d’un futur Govern progressista haurà de ser derogar la legislació que amnistia les construccions en sòl rústic i que legalitza les urbanitzacions il·legals.

Share This