– L’Ibisec no creu necessari intervenir si no veu risc de mort dels alumnes.

la soledatFa poc els directors de centres escolars va denunciar que una tercera part dels centres patien deficiències importants, davant la passivitat de la Conselleria d’Educació, els darrer fets els donen completament la raó en ambdues qüestions. Amb les pluges, han aparegut més de 100 goteres al col·legi Miquel Duran d’Inca, la direcció ja fa temps que va denunciar les deficiències, però la Conselleria no ha actuat. Les goteres també han fet acte de presència al Conservatori de Palma, obligant a tancar una aula, la Conselleria diu que es faran reparacions “quan faci bon temps”, però la situació pitjor la pateix el col·legi de La Soledat, amb importants despreniments de peces del sostre, que caigueren en el lloc que ocupen habitualment els infants, per sort, no foren afectats, ja que va ser fora de l’horari escolar.

Aquests exemples són els més cridaners però no els únics d’una situació de degradació dels centres, que va augmentant sense que se li posi remei, com a conseqüència de la negligència política i de les retallades de més d’un milió d’euros per al manteniment.

La deixadesa de la Conselleria també arriba a la negativa a retirar uns barracons en desús que ocupen un solar municipal a Eivissa, “perquè no tenen lloc o posar-los. Però la deixadesa esdevé irresponsabilitat extrema quan un responsable de l’Ibisec es permet afirmar en la seva visita a La Soledat que “si cau una placa (del sostre) no matarà a ningú”.

Per si tot això fos poc, la Conselleria no ingressa als centres escolars les quantitats que necessiten pel seu funcionament ordinari. Com un gran avanç s’anuncia que pròximament s’ingressarà un terç del deute. De la resta no se’n sap res, i podrien deixar els centres sense calefacció per l’hivern.

Després d’aquesta desídia i després d’haver generat el conflicte més gran i la crispació que hagi viscut mai el sistema educatiu balear, ara, la consellera, es despenja amb la idea què és necessari un pacte per a l’educació. Un pacte és una bona idea i seria molt convenient, però no es pot fer amb els que, després de prometre les autopistes de l’educació, han degradat d’una manera molt important l’educació. El pacte haurà de ser per a la pròxima legislatura, on un govern amb més sensibilitat socials pugui emprendre un gran acord en defensa de l’ensenyament. De moment el que han de fer des de la Conselleria del PP és atendre d’una manera diligent les necessitats més peremptòries, que és la seva obligació.

Share This