– La consellera d’Educació, Núria Riera, ha d’anar al jutjat o renunciar.

xisca ramisPoc a poc es van coneixent els motius de la dimissió de Miquel Deyà, i són uns motius que fan esborronar. A més dels enfrontaments amb el cap de la inspecció educativa, de la corda de Bauzá, i del menyspreu de la consellera, que no li va donar autonomia per fer la seva funció, les pressions de la directora del SOIB i candidata a la batlia de Lloseta, Xisca Ramis, per a col·locar un professor de la seva confiança per a la campanya electoral traslladant-lo des de Menorca, on té la seva plaça, són d’una indignitat absoluta i justifiquen la renúncia al seu càrrec de Miquel Deyà. D’aquestes pressions, conegudes per Bauzá, no només hi ha el testimoni molt creïble del mateix interessat ( no té cap motiu per complicar-se la vida amb aquestes declaracions, si no fos veritat) sinó que és conegut pels funcionaris que escoltaren les exigències.

La consellera Núria Riera, ja va quedar com a mentidera quan afirmar que no havia tengut cap diferència amb el seu director general, un dia després ja tenim la confirmació de primera mà de què no era així. Per aquest motiu, tampoc té cap credibilitat quan diu que ella mai ha demanat que es fes una il·legalitat. De fet, ni tan sols se l’acusa d’això, del que s’acusa és de no aturar les pretensions de la directora del SOIB.

Per tot això, EU creu que Xica Ramis ha de ser cessada fulminantment, una persona que utilitza els eu càrrec i la influència dins el partit per a reclamar aquestes contractacions il·legals no pot ser la responsable màxima del servei que té com a finalitat supervisar les contractacions.

Pel que fa a la consellera, no n’hi ha prou amb posar cara de bona al·lota i afirmà que ell no ha fet res dolent i, com Monago, canviar la versió cada dia, aquesta excusa ja no és vàlida. Si no és capaç de posar una demanda als jutjats, serà perquè és molt conscient de què les acusacions no són falses i que el seu comportament no va ser correcte. En aquest cas, no li queda altre remei que seguir les passes del seu director general i presentar la renúncia.

Es podria pensar que no és moment per a més dimissions, Núria Riera ja és la tercera consellera i fa molt poc temps que ocupa el càrrec, però encara és pitjor que una persona sense credibilitat i sense capacitat d’articular un equip de treball, continuï ostentant aquest càrrec. De fet, a la vista del que ha passat tota la legislatura, si la Conselleria d’Educació no tengués ningú al seu front, les coses no anirien pitjor, es podria deixar en mans dels funcionaris, que mentre la Conselleria d’Hisenda pagui les nòmines podrien portar-la al final de la legislatura millor que a les ordres del i-responsables que va anomenant el president Bauzá

Share This