– Una consellera mentidera i una directora del SOIB que vol col·locar un “alliberat” electoral, no poden seguir més temps ocupant els seus càrrecs.

joseramon i NúriaCada dia que passa es coneixent més coses de l’afer protagonitzat per la directora del SOIB i candidata a la batlia de Lloseta, Xisca Ramis, amb la complicitat de la consellera d’Educació Núria Riera. La candidata li va exigir a l’ex director general la contractació d’un alliberat electoral per a la campanya de Lloseta, pagat per la Conselleria. Des d’EU volem fer notar que per qüestions com aquesta, alguns membres d’UM són a la presó.

Aquestes pressions exhauriren la paciència de Miquel Deyà, que va presentar la seva dimissió, una dimissió que es va dir que era “per motius personals” i que no hi havia cap tipus d’enfrontament amb la consellera. El coneixement dels fets ha desmentit una consellera que ha intentat diverses explicacions, totes elles falses.

Ara ja sabem que Núria Riera va tractar d’influir a favor de la contractació de l’agent electoral i que, com no va aconseguir el consentiment de Miquel Deyà, li va preparar “una simulació de contracte d’assessorament”, que diria Dolores de Cospedal, per a donar-li un càrrec que li permetés cobrar sense fer cap feina a la Conselleria, mentre es dedicava a preparar les eleccions.

Un cas que es sembla massa a la contractació de Mari Pau Segura, que es va dedicar a intentar aconseguir vots dels emigrants a l’Argentina. Com l’escàndol ja era massa gros, Núria Riera va fer marxa endarrere i ha tornat a “enviar” el candidat a agent electoral a un institut de Menorca. Això si, ho ha fet amb un nou tracte de favor, ja que, una vegada superat el termini per a la seva incorporació, la plaça ja correspon a un altre interí.

I, mentrestant, Bauzá calla i mira cap a una altra banda. Per a EU aquesta actitud és inacceptable, i consideram que ha d’actuar de manera ràpida i rotunda: ha de cessar la consellera i la directora del SOIB. Una consellera que menteix de manera sistemàtica i que volia aprovar que es pagàs amb fons de la seva conselleria un alliberat electoral, no és digna de mantenir el seu càrrec. Menys encara ho és Xisca Ramis, que és la que ha estat pressionant, no pot seguir al capdavant del SOIB, i no hauria de ser candidata a cap ajuntament, les persones que fan una utilització indigna dels seus càrrecs i que volen tenir agents electorals pagats amb fons públics, s’haurien de fer fora de la política, encara que no estiguin imputades judicialment, que és l’únic que contempla Bauzá.

Share This