– Al mateix temps, es redueixen les ajudes al tercer sector i augmenta el nombre d’emigrants.

UNICEF pobresaUNICEF informa que el 31,4% dels menors de les Illes viuen en perill de caure en la pobresa. Aquest percentatge, que suposa 63.500 menors, és substancialment superior a la mitjana estatal, que ja és molt elevada. Si aquesta dada és molt important, encara ho és més el fet que el 14,2%, quasi el doble de la mitjana, pateixin mancances materials severes, com és la impossibilitat de mantenir la casa calenta o poder fer tres menjades setmanals de carn o peix.

El futur es presenta molt difícil per aquests menors, que tendran molt difícil sortir de la pobresa i aconseguir porta una vida amb les necessitats bàsiques cobertes, però la pobresa infantil, no és més que el reflex de la pobresa que, de manera generalitzada, afecta una part important de la societat, com ho demostra que s’hagi triplicat el nombre de llars que tenen tots els seus membres adults a l’atur, o que un 60% de les famílies no es puguin permetre ni una setmana de vacacions. En això, també superam la mitjana estatal.

Mentre augmenta la pobresa i la riquesa es reparteix cada vegada d’una manera desigual, es rebaixa la protecció social i les ajudes a les persones amb dificultats, tant les directes com les indirectes. Així ho va posar de manifest ahir el Tercer Sector Social, que pateixen reduccions de les aportacions de les diferents administracions, a pesar de fer una tasca molt meritòria, que els permet atendre més de 120.000 persones, amb 6000 voluntaris i molts professionals especialitzats.

Amb aquest panorama, no és estrany que cada dia hi hagi més persones que abandonen les Balears i emigren cercant un lloc de feina que els permeti viure. En els 7 primers mesos d’enguany 5.058 han sortit a l’estranger. Una part important són immigrants que retornen per manca de feina aquí, però 1.158 són nacionals que han optat per cercar-se la vida en algun altre país.

Per a EU, aquesta situació no es pot explicar exclusivament com una conseqüència de la crisi general, sinó que les polítiques econòmiques i laborals implementades pel PP, han agreujat la situació i han provocat l’augment de la pobresa i les diferències, en el marc d’una retallada generalitzada de les polítiques socials.

Share This