– Es renovà el 67% d’un Consell Polític paritari.

– Cayo Lara intervingué a la cloenda.

Consell PolíticEn un ambient d’unitat i de reforçament, Esquerra Unida de les Illes Balears celebrà el dissabte 13 de desembre l’Assemblea General que va aprovar les tesis polítiques, va actualitzar els Estatuts i va elegir la nova direcció interinsular. Una àmplia representació d’organitzacions i moviments socials i partits progressistes, acudiren a la cloenda, que va comptar amb la participació del Coordinador general d’IU, Cayo Lara.

La renovació del màxim òrgan interinsular, el Consell Polític, va ser molt important, ja que el 67% dels electes, d’un total de 60 membres de la llista paritària són noves incorporacions. A aquestes 60 persones s’han d’afegir els coordinadors insulars, que són membres nats del Consell. L’Assemblea va reelegir per unanimitat a Manel Carmona com a Coordinador d’EUIB.

En els quatre anys que han passat des de l’anterior assemblea, que es va celebrar en un moment de crisi per l’abandó d’EUIB d’un grup de militants que protagonitzaren una escissió, s’ha produït un reforçament molt important de l’organització, que ha passat de comptar amb un cens de 300 persones entre afiliats i simpatitzant, a les 1500 que formen el cens actual. Aquest reforçament ha estat possible pel treball militant i desinteressat dels afiliats d’una organització que no compte amb càrrecs públics ni amb alliberats.

Les tesis polítiques aprovades a l’Assemblea General, estableixen el full de ruta pels pròxims temps, en els que es vol mantenir el caràcter de lluita i de mobilització d’EU, al mateix que s’accentua l’obertura a la societat amb noves formes de participació i consulta. EUIB es va reafirmar en la confrontació amb les polítiques neoliberals i el austericidi que impulsa la Troika i que practiquen els governs de Rajoy i de Bauzá, unes polítiques que han portat les retallades en serveis bàsics, la pèrdua de drets socials i l’augment de les desigualtats i la pobresa, que cada vegada afecta capes més amples de la societat.

En la lluita contra aquestes polítiques, EU continuarà cercant la confluència de forces polítiques i socials, propiciant la unitat popular que permeti capgirar la situació actual. Per a EU és molt important que aquesta unitat popular ja tengui una expressió en forma de candidatures ciutadanes unitàries per a les eleccions municipals i autonòmiques de maig de 2015. L’Assemblea d’EUIB va acordar redoblar els esforços en la política de confluència, per tal d’aconseguir aquest objectiu.

El Coordinador general d’IU va tenir una intervenció important i molt aplaudida en la que va parlar dels efectes de la crisi econòmica sobre les classes populars, enfront de les afirmacions de Rajoy de què la crisi ja és història, va senyalar que més del 24% d’atur és insuportable, afegint que “els treballadors no volen subsidis sinó un lloc de feina”, Cayo Lara afirmà que Rajoy és mesquí amb els pobres i generós amb els seus. Sobre el canvi de Monarca, Lara digué que posar una cara nova no resol la manca de legitimitat d’aquesta institució que, com totes les institucions del 78 es troben desfasades i fan necessari un nou procés constituent des de la base que reculli tots els drets socials.

Per la seva part, Manel Carmona es va comprometre a que, si som decisius per a una nova majoria política, es derogaran de manera immediata les normes més lesives aprovades pel govern de Bauzá, com el TIL, la llei de símbols, la llei turística o la llei Company, i va encoratjar a la militància a treballar per aconseguir un programa unitari d’esquerres per a totes les institucions de les Illes, per fer front a l’actual situació d’emergència social. Així mateix confià en què prompte hi hagi sentència de la denúncia presentada per EU contra Bauzá per compaginar un sou per dedicació exclusiva a l’ajuntament de Marratxí, amb els ingressos que li proporcionava la titularitat d’una farmàcia.

Share This