La incapacitat negociadora i les provocacions dels gestors de l’EMT han motivat la convocatòria de vaga per part del comitè d’empresa

emt palmaDesprés de quasi un any de negociacions infructuoses del nou conveni col·lectiu de l’Empresa Municipal de Transports de Palma, quan ha passat més d’un mes de la maniobra empresarial davant el Tamib, les negociacions del conveni estan completament encallades per la manca de voluntat negociadora dels gestors de l’EMT, que volen carregar tot el pes de les retallades sobre els treballadors, amb reducció de salaris i augment de la càrrega de treball per no voler contractar més conductors, mentre inflen la nòmina de directius molt ben pagats amb càrrecs de confiança del PP. La mesquinesa d’aquests gestors cap als seus treballadors arriba al punt de negar-los el 25% de la paga extra que perderen el 2012 i que els treballadors d’altres empreses municipals cobraran.

Tot això ha provocat que el comitè d’empresa, cansat de suportar el menyspreu dels representants empresarials, hagin decidit presentar un preavís de vagues intermitents que anirien des del 19 de gener de l’any vinent fins al 3 de febrer, amb la possibilitat de radicalitzar les accions i passar a una vaga indefinida si no s’aconseguien acords. Una vaga d’aquestes característiques, suposaria un gran perjudici pels usuaris que no se’l mereixen, després d’haver patit ja la reducció de línies i de freqüències. Evidentment, els treballadors de l’EMT tampoc desitgen un conflicte que els suposarà una nova pèrdua de salaris, el que passa és que ja se’ls ha esgotat la paciència.

EU exigeix de l’ajuntament de Palma voluntat negociadora i que els directius de l’empresa pública convoquin al comitè d’empresa per a una nova reunió amb voluntat d’arribar a acords, que eviti que els treballadors hagin de recórrer a la vaga, com a única opció.

Al llarg de tota la legislatura, tant el batle Isern com els gestors que ell va nomenar, han tengut molt poca voluntat negociadora, però ara que saben que no repetiran, ja es desentenen del conflicte. Per a EU aquesta actitud és inacceptable i han d’acabar el mandat assumint les responsabilitats pròpies del seu càrrec, no es pot permetre que la seva desídia perjudiqui els ciutadans i els treballadors de les empreses municipals.

Share This