Plànol de ManacorEl batle Pastor presentà ahir als grups de l’oposició documentació relativa a les tasques de revisió del PGOU municipal, dins les previsions d’aprovar l’avanç de planejament el mes de març de l’any vinent. Entre aquesta documentació figurava que el cost de les expropiacions de les zones verdes que figuren al PGOU vigent des dels anys 80 del segle passat, costarien a l’ajuntament prop de 390 milions d’euros, que tardaria 177 anys a amortitzar el préstec que s’hauria de subscriure per fer front al deute.

No s’entén molt bé quin és l’objectiu de presentar aquest estudi al·lucinat, que parteix de la premissa de què tots els propietaris de finques rústiques qualificades com a zones verdes demanarien la seva expropiació i que el Jurat Provincial les valoraria a preu de sòl urbà d’alt standing . És cert que aquest Jurat va fer una valoració incomprensible en un cas concret, però no ho és menys que aquesta valoració està recorreguda davant els tribunals.

Toni Pastor vol aparèixer com a salvador de la hisenda municipal de Manacor davant el gran perill que corren per aquestes indemnitzacions, amb l’aprovació d’un nou PGOU que reduirà el sostre de població i eliminarà zones verdes i la possibilitat d’haver de fer front a les indemnitzacions, però Toni Pastor no pot aparèixer ara com a salvador, quan és un dels principals responsables del desastre urbanístic de Mancor, que ha portat a una situació insostenible. EU vol recordar que Toni Pastor és regidor des de 1995 i batle des de 2003 i en tot aquest temps no ha fet res per canviar un Pla General completament absurd. Només la reclamació d’expropiacions forçosa –un fet perfectament previsible- l’ha obligat a reaccionar.

EU afirma que ni és veritat que hi hagi una amenaça d’haver de pagar 390 milions d’euros, ni que Toni Pastor hagi fet els seus deures de batle, sinó que ha mostrat una inoperància absoluta. De fet, acabarà la legislatura sense haver resolt res, l’aprovació d’un avanç de planejament el pròxim mes de març –si és que es produeix- serà un acte electoralista per tractar d’afavorir la candidatura del seu partit actual, però deixarà pendent la solució del problema a l’equip de govern que sorgeixi de les eleccions de maig de 2015.

EU reitera que tota la problemàtica derivada de les possibles indemnitzacions per zones verdes respon a un planejament urbanístic absolutament desenvolupista, que preveia un sostre de població astronòmic, que es va fer en favor dels especuladors urbanístics, sense pensar en les necessitats de la població i que situava les zones verdes a les quals obliga la legislació, en sòls rústics situats fora de les zones urbanes, sense cap utilitat, com ho demostra el fet que cap d’elles s’hagi desenvolupat.

Els culpables d’aquesta situació són el PP, el PI i els altres grups de la dreta manacorina, que aprovaren el PGOU i l’han mantingut al llarg del temps. No són uns salvadors sinó els responsables màxims, encara que vulguin rentar-se la cara amb un nou planejament que no aprovaran, i tractin d’espantar la ciutadania amb unes indemnitzacions que ni són reals, ni seran ells qui les evitin.

Share This