Rehabilitació CoreaEl problema de l’habitatge no es pot considerar com un aspecte privat, i molt menys objecte d’especulació lucrativa, sinó com un tema de dret fonamental i d’interès col·lectiu. Per aquest motiu Esquerra Unida de Palma ha presentat al registre de l’Ajuntament un escrit dirigit al Batle (17-12-2014) demanant una reunió amb les persones afectades, així com amb entitats socials i organitzacions polítiques per tal que es coneguin de forma clara, inequívoca i transparent els criteris d’enderrocament d’un nou bloc d’habitatges a Corea, de reallotjament i de compensació per a les persones afectades.


L’ajuntament està comunicant a les famílies afectades l’aprovació inicial del procés per a l’expropiació d’habitatges per a dur a terme l’enderrocament d’un nou bloc a la zona de Corea. El projecte està en una fase inicial d’exposició pública. Mentrestant l’Ajuntament realitza un sondeig entre les persones afectades sobre les ofertes de reallotjament i adjudicació d’habitatges alternatius. Però aquest sondeig de caràcter individual està generant confusió entre les persones afectades, algunes de les quals han cercat assessorament en plataformes ciutadanes.


Des d’Esquerra Unida de Palma exigim que l’Ajuntament dugui a terme un veritable procés informatiu i participatiu, convocant una reunió amb totes les persones afectades, juntament amb entitats ciutadanes, com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, entre d’altres, a més d’organitzacions polítiques, per tal d’informar de manera clara i comprensible, de manera que el conjunt de la ciutadania, i especialment les persones afectades, puguin entendre el que s’ofereix i es pretén, no generi confusió i les persones afectades puguin decidir amb un coneixement real de la seva situació.


La ciutadania necessita saber quins són els criteris amb què es realitza l’enderrocament definitiu del bloc, però sobretot ha de saber en quines condicions quedaran les famílies afectades, en general en situació de precarietat econòmica, perquè no es tracta de blocs de maons, es tracta de la llar de persones i tant com els criteris econòmics o urbanístics han de prevaler també els criteris socials i el dret humà a un habitatge digne.

Share This