Hauria de ’atendre la proposta de col·laboració de la plataforma que lluita per salvar aquest indret

salvem es jonquetA l’equip de govern de l’ajuntament de Palma, sempre l’ha molestat la declaració de Bé d’Interès Cultural del Jonquet. La seva voluntat era la urbanització de la zona, afavorint interessos particulars molt concrets i destruint les característiques tradicionals d’aquesta barriada de Palma, conservant només algun element aïllat i fora de context.

El Pla Especial de Protecció elaborat per l’ajuntament era una autèntica burla, ja que de protecció no en tenia més que el nom i permetia uns aprofitaments urbanístics absolutament incompatibles amb la protecció.

El Pla era tant groller, que no ha passat els filtres del Consell de Mallorca, ja que els tècnics de Patrimoni l’informaren de manera negativa per vulnerar la declaració de BIC i promoure actuacions impròpies d’un espai protegit.

Ara no li queda altre remei a l’ajuntament que refer completament el Pla però, coneixent quina és la voluntat del PP de Palma, a EU la preocupa que es vulgui fer únicament una modificació cosmètica i un argumentari suposadament tècnic que, en aparença, doni resposta a les prescripcions de Patrimoni, però mantenint la voluntat urbanitzadora.

Per a EU, la participació ciutadana és un eix fonamental i l’ajuntament de Palma hauria d’agrair i aprofitar l’oferta de col·laboració de la plataforma Salvem es Jonquet i de la Federació d’AA.VV. de Palma per tal de redactar un autèntic Pla de Protecció, que mantengui les característiques tradicionals del Jonquet i tengui en compte els veïns i veïnes del barri. Si del que es tracta és de protegir el Patrimoni, el que s’ha de fer és comptar amb les associacions proteccionistes i amb els especialistes. Unes associacions i uns especialistes que han estat marginats i als que fins ara no s’ha escoltat, ja que l’ajuntament de Palma en mans del PP només escolta els promotors immobiliaris.

Share This