– Ha de retornar sense més demora els sous cobrats de més pels membres del seu gabinet.

– Esperem que també hagi de tornar la falsa dedicació exclusiva que va cobrar a Marratxí.

SobrassadaPer enèsima vegada, els tribunals desautoritzen les decisions de govern de Bauzá. En aquest cas, ha estat el Tribunal Suprem el que noi tan sols ha admès a tràmit el recurs presentat pel Govern contra la sentència del Tribunal Superior de Balears, que anul·lava l’augment dels salaris dels membres del gabinet de presidència.

Bauzá ha reduït extraordinàriament les retribucions dels funcionaris, ha augmentat la seva jornada laboral i n’ha acomiadat 1.200, però no tots els funcionaris públics patiren per igual les retallades del Govern, el cercle més pròxim a Bauzá, el seu gabinet de Presidència, nomenat a dit com a càrrecs de confiança, veren com no només se’ls reduïa els sou, sinó que se’ls augmentaven les seves retribucions en relació al que cobraven els seus equivalents la passada legislatura. Al seu moment, el TSJIB va anul·lar aquest augment en una sentència molt dura, una sentència que Bauzá no va acatar i va presentar un recurs davant el Suprem, amb la intenció de seguir pagant el mateix salari als seus col·laboradors al llarg de tota la legislatura, però el Suprem no li ha permès aquest estratagema.

EU exigeix a Bauzá que, per una vegada, acati la decisió del Suprem i retorni els salaris cobrats de manera indeguda pel seu cercle més pròxim, seria una indecència absoluta que intentàs noves maniobres dilatòries. A la vergonya d’augmentar els sou dels seus col·laboradors mentre redueix el de la resta de treballadors públics, no pot afegir la de destinar de manera permanent els serveis jurídics de la Comunitat al servei dels seus interessos particulars i de les seves maniobres dilatòries.

Per altra part, EU espera que es produeixi com més aviat millor la sentència sobre la incompatibilitat de Bauzá que, quan era regidor o batle de Marratxí, cobrava una impossible dedicació exclusiva mentre explotava personalment la seva farmàcia. En aquest supòsit, seria ell mateix el que hauria de retornar les quantitats cobrades indegudament. Ja n’hi ha prou d’hipocresia, ja n’hi ha prou d’imposar l’austeritat sobre els més febles mentre que ell i els seus pròxims no només no se l’apliquen, sinó que gaudeixen de privilegis inadmissibles.

Share This