-EU reclama que es retirin les distincions cap a la infanta que encara puguin quedar.

infantaL’auto del jutge Castro d’obertura de judici oral pel cas Nóos, inclou el processament de Cristina de Borbó, esposa i sòcia del principal imputat, Iñaki Urdangarín, per presumptes delictes fiscals. EU celebra el valor de jutge, que no fa diferències entre els imputats per motius de naixement, al mateix temps que lamenta profundament l’actitud de la fiscalia i de l’advocacia de l’Estat que volien deixar al marge a la infanta, tot i ser sòcia i beneficiària dels negocis que es feren amb aquest institut “sense ànim de lucre” que va ser la tapadora de negocis il·legals.

No s’hauria entès que l’esposa i patrocinadora de les activitats d’Iñaki Urdangarín quedàs al marge del judici. Cristina de Borbó va ser beneficiària “a títol lucratiu” d’aquestes activitats il·legals, com a reconegut ella mateixa al dipositar la fiança pels beneficis obtinguts d’activitats il·lícites. Tampoc s’entendria que l’esposa de l’altre soci de Nóos estigués imputada i no ho estigués l’esposa d’Urdangarín.

El delicte fiscal, del que s’acusa a Cristina de Borbó, és molt greu i no pot quedar impune, especialment en aquests moments en què una gran part de la població passa moltes dificultats econòmiques, no es poden permetre ni el frau fiscal ni la malversació de recursos públics, imprescindibles per atendre les necessitats ciutadanes, que foren desviats a negocis privats amb la col·laboració de polítics corruptes.

Per últim, EU reclama que es retirin totes les distincions, plaques commemoratives o altres actes de pleitesia cap a la filla i germana de reis. No n’hi ha prou en haver retirat la denominació de Ducs de Palma a una rambla de Ciutat, sinó que és necessari retirar tots els homenatges immerescuts com, per exemple, la denominació d’Infanta Cristina del poliesportiu del Consell Insular d’Eivissa.

Share This