– La nova Comissió Europea es renta les mans davant les activitats il·legals a la Mediterrània.

Unió EuropeaPer iniciativa de la plataforma Balears diu NO, la diputada d’IU Marina Albiol i els diputats Ernest Urtasun d’Izquierda Plural i Javier  Lópezdel grup socialista, preguntaren a la Comissió la seva opinió sobre els projectes de prospeccions petrolieres a la Mediterrània i els sondejos il·legals dels quals tenen constància tant el govern espanyol com el govern de Bauzá.

La resposta de la Comissió no ha pogut ser més decebedora, per boca del nou comissari de Medi Ambient, el Sr. Vella, que no té competències sobre els operadors privats i que “no especula” sobre la motivació de les activitats que s’han dut a terme. És a dir, la Comissió es renta les mans.

Per a EU aquesta lamentable actitud ens confirma que no podem esperar gran cosa d’una UE que està al servei de les multinacionals, que es troba presidida per una persona tan conservadora i tan poc clar com el Sr. Junker i que té com un comissari com Arias Cañete, que va mentir negant la seva participació en negocis petroliers.

A mateix temps, el ministre espanyol d’Indústria, José Manuel Soria, continua amb les seves declaracions desafiants, que menyspreen l’opinió de la ciutadania de les Canàries, de les Balears i dels altres indrets afectats, tot això amb el beneplàcit del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Tot això ens demostra el gran poder de les empreses energètiques i la connivència del poder polític espanyol i europeu, que es plega a la seva voluntat. Estam davant comportaments mafiosos que pressionen o subornen els governants que accepten agraïts les seves regalies com les de l’anomenada “porta giratòria”.

Per a EU, una vegada comprovada la insensibilitat de Brussel·les i la voluntat de Madrid d’autoritzar les prospeccions, només queda una alternativa, la de redoblar les pressions i les mobilitzacions, fins que es faci rectificar el govern central i, si aquesta rectificació no es produeix, assegurar que el cost electoral pel PP, tant l’estatal com el balear, serà tant importan que els deixarà sense cap possibilitat de seguir governant.

Share This