Izquierda Plural contra llei mordassaLa recent aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda pel nom més encertat de llei mordassa no és més que la culminació de la criminalització de les protestes ciutadanes. Ja vos he xerrat dels casos Alfon, Katiana i dels estudiants que van entrar a la Conselleria, entre molts altres exemples. Ficar por amb l’amenaça de multes i presó a veure si la gent es queda a ca seva i no pertorba la Marca Espanya (TM).

Més d’un pensarà que a Manacor poca incidència tendrà, com si no anés amb nosaltres. Cert que no tenim un excés de concentracions, senyal de la debilitat del teixit social i associatiu. I que per costum, es deleguen aquestes protestes i manifestacions a Palma. Però no oblidem que a més de la distància, anar a una mani a la capital val pasta. Un contrasentit quan moltes són contra retalls, per la dignitat i contra la pobresa i molts damnificats no hi podran participar. A més, recordar obvietats com que en aquestes manis es lluita per als drets de totes i tots, i que com més serem, més riurem.

Però tornem al fil. Record una de les concentracions de Dones de Llevant contra la finalment no nata Llei Gallardón, que gràcies a la pressió popular també se’n va dur el ministre. Va venir la policia nacional a demanar que algú que s’identifiqués. Hi havia membres de l’organització i dues regidores del PSOE, però va ser una militant d’Esquerra Unida qui donà la cara i el DNI. No passà res, però de passar avui a aquesta dona valenta, li podria caure una multa de 100 a 600 euros.

Poca broma. Però anem a veure alguns exemples més. Tots recordau amb indignació fotografies dels antidisturbis donant d’hòsties a padrins i menors d’edat. Amb aquesta llei recentment aprovada, no es podrà fotografiar ni publicar imatges de la policia, encara que pugui estar atemptant contra els drets humans. Impunitat per ells, sanció d’entre 601 i 30.000 per a nosaltres.

La mateixa sanció podran rebre qui ajudin a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a impedir un desnonament. Per cert la banca segueix guanyant, no només manté unes condicions draconianes inèdites a altres països europeus que pot engegar gent de ca seva, quedar-se el pis i a més seguir cobrant la hipoteca, sinó que ara també podrà minimitzar la mala imatge que suposava l’ocupació d’una entitat bancària per tal que els de la PaH o els afectats per les preferents facin protestes i reclamin el que és just.

Podria seguir però se m’acaba l’espai. Crec que la foto que acompanya l’article, amb el Grup Parlamentari Izquierda Plural és prou esclaridora del que ens espera.

No ens callaran. No ho feren durant quaranta anys de dictadura i no ho faran ara. A aquesta llei li queda menys d’un any de vida. Tota l’oposició al PP, en bloc, l’ha rebutjada. I serà una de les primeres que caurà amb el nou govern de canvi que estam construint entre tots.

Xavier Morell Sansó
Coordinador Esquerra Unida Manacor

Publicat originalment a 7 Setmanari, 21 de desembre de 2014

Share This