– Les molt discutibles raons econòmiques no són excusa per deixar sense servei els veïns de Costitx i Llubí.

sEnllaçServeis Ferroviaris de Mallorca ha anunciat que a partir del dia 1 de gener tancarà l’estació de s’Enllaç, que és la que utilitzen habitualment els veïns de Costitx i Llubí. Aquests veïns, si es consuma el tancament, es veuran obligats a desplaçar-se a les estacions més llunyanes d’Inca o Sineu, amb els perjudicis que això els comportarà. Per aquest motiu, ja han començat una recollida de signatures demanant el manteniment d’aquesta estació.

L’estació de s’Enllaç romandrà operativa per fer els transbordaments dels trens elèctrics amb aquells que funcionen amb dièsel, però no servirà per entrar o sortir d’ella si es consuma el propòsit de SFM. Les excuses que dóna aquesta empresa pública són molt febles i es refereixen bàsicament a motius econòmics, com el cost d’instal·lar el torn per a controlar l’accés a l’estació, a més de referir-se a l’escàs nombre d’usuaris que, segons l’empresa, utilitzen aquesta estació.

Amb el tancament de s’Enllaç, SFM continua amb la seva política de reduir costos, deixant de prestar serveis i serà la segona estació que es tanca aquesta legislatura. Els gestors del PP dels SFM, obliden que són una empresa pública que té com a obligació la prestació de servei de transport a tota la ciutadania i que els habitants dels pobles petits han de gaudir dels mateixos drets que la resta dels ciutadans.

Si la instal·lació de torns per accedir a l’estació sembla una inversió massa important per a SFM, bé pot mantenir la situació actual sense torns, encara que no pugui controlar al cent per cent que tots els usuaris paguin el seu bitllet, les pèrdues mínimes que podria generar aquesta situació serien inferiors a les provocades per la manca de servei, que obligarà als usuaris a cercar mitjans alternatius de transport.

Per tot això, EU exigeix a SFM que rectifiqui i que mantengui operativa l’estació de s’Enllaç i que posi en primer pla el servei als ciutadans abans que els criteris economicistes i la reducció de costos aconseguida eliminant serveis necessaris.

Share This