Esquerra de Menorca Esquerra Unida denuncia que els sobrecostos de les macrorotondes de la carretera general ja estaven previstos per la UTE Dragados-Gomila abans de presentar-se al concurs i exigeix que es paralitzin les obres de la carretera. A més, es calcula el sobrecost seria aproximadament de 7,5 milions d’euros açò i suposaria no haver de tramitar un projecte modificat. Massa casualitat per a unes infraestructures sobredimensionades i innecessàries i ara, a més, més cares del previst.

EM-EU creu que el sobrecost de les macrorotondes és la gota que fa vessar el got de la paciència de les ciutadania menorquina. La transformació de la carretera general està essent un despropòsit, a més de desproporcionades en quant a mida i a destrucció territorial i mediambiental, també desproporcionades econòmicament parlant.  L’obra pública s’ha convertit en un paradís de la malversació de fons públics. Les actuals lleis permeten que les licitacions siguin fàcilment manipulables, una gran empresa pot presentar-se a concurs i guanyar-lo fraudulentament gràcies a la permissivitat de les administracions. Resulta extremadament fàcil presentar un projecte amb unes xifres bastant assequibles per després, un cop començat el projecte, inflar-les fins a un 10%.

Aquest cop l’excusa és el moviment de terra, el trasllat de línies elèctriques i les mesures de seguretat, segons diuen coses “no previstes, ni previsibles”. No ens ho creim. Primer se’n riuen de nosaltres els governants, ara són les empreses constructores.

baixa

No podem seguir així. EM-EU exigeix la paralització immediata de les obres, una comissió d’investigació i responsabilitats polítiques davant d’aquesta bogeria i abús de poder.

Fa temps que el conseller Alejandre hauria d’haver dimitit per la nefasta gestió de la seva conselleria i de la reforma de la carretera. La més que probable claudicació d’Alejandre davant de les constructores només fa que aportar arguments.

Share This