ajuntament dandratxLa regidora d’Acció Social de l’ajuntament d’Andratx, Encarnación Rodríguez, ha declarat que espera obrir el centre de dia en pocs mesos. No es pot dir que sigui una mostra d’agilitat i bona gestió necessitar tota la legislatura per obrir el centre i que encara no hagin decidit quina empresa privada se’n farà càrrec de la seva gestió una vegada que decideixin el resultat de la licitació.

Per a EU és una bona notícia el fet que es pugui posar en funcionament aquest centre que és molt necessari, però ens han preocupat les declaracions de la regidora que, literalment, ha dit que “una vegada que sàpiga quina és l’empresa guanyadora de la licitació, hauran d’elegir el personal per a treballar a les seves dependències”.

Aquestes declaracions ens fan suposar que els criteris de selecció no estan fixats de manera clara i que serà la voluntat de l’equip de govern municipal la contractació del personal segons els seus propis criteris i conveniències polítiques, és a dir sense respectar els principis d’igualtat, capacitat i mèrit que s’han d’observar en les contractacions públiques. Estam cansats de veure com en les contractacions de les administracions públiques es facin tractes de favor a persones i empreses i no es respecten els mèrits dels concursants, una més de les formes de corrupció política que tenen tan justament indignada la ciutadania.

Per a EU, la privatització dels serveis públics no és una bona opció i pensam que s’haurien de prestar directament per part de l’administració responsable, amb treballadors públics contractats amb els criteris assenyalats, però si s’obté  per concessió a empreses, s’ha de garantir que la qualitat i transparència sigui la mateixa que s’exigeix al sector públic. Estarem vigilants davant el procés de selecció de personal i denunciarem qualsevol irregularitat de la que puguem tenir coneixement.

Share This