– Mentre la majoria dels treballadors pateixen retallades i veuen congelats els seus sous, un grup de privilegiats rebran uns complements quantiosos.

ajuntament dincaEls dirigents del PP semblen tallats tots pel mateix patró: el de l’arbitrarietat, el favoritisme i el menyspreu de la legalitat i la justícia. Des de l’inici de la legislatura, els treballadors públics han patit acomiadaments, empitjorament de les seves condicions de feina, eliminació de pagues extra i congelacions salarials, però això no ha afectat a tots per igual, un grup de privilegiats s’ha beneficiat de decisions arbitràries que han permès millorar la seva situació mentre es castigava la resta.

El president Bauzá va premiar el cercle més pròxim, el gabinet de presidència, de treballadors públics, amb un augment salarial il·legal, un augment que encara continuen cobrant a pesar de la sentència del Tribunal Superior. Ara l’alcalde d’Inca, Rafel Torres, ha fet una cosa molt semblant, tan discriminatòria i tan mancada de justificació com la de Bauzá: ha decidit adjudicar un complement de 700 euros mensuals a un grup de treballadors municipals d’alt nivell. A més, aquest complement serà amb caràcter retroactiu des del mes de juny.

A més d’injusta, aquesta decisió sembla almenys tan il·legal com la que va adoptar Bauzá: són unes retribucions que no estan contemplades en el pressupost municipal i la justificació (augment de la càrrega de treball per manca d’interventor) ja va ser desestimada pel TSJIB en el cas del gabinet de presidència. Com deia molt bé la sentència del Tribunal Superior, l’augment de la càrrega de treball s’ha produït en el conjunt del personal de les administracions per la reducció de personal.

Per a EU és un escarni pels treballadors públics que tenen els salaris més reduïts i moltes dificultats per arribar a final de més, aquesta gratificació extraordinària a uns funcionaris que ja gaudeixen d’uns salaris que són dels més elevats.

EU d’Inca exigeix la revocació del decret d’alcaldia i la finalització de l’arbitrarietat, la discriminació i el tracte de favor cap a un sector dels treballadors públics. Tots ells han de gaudir dels mateixos drets i les mateixes condicions. 

Share This