– Es tracta d’un indret protegit i el projecte fou anul·lat pel TSJIB.

urbanització es GuixL’ajuntament d’Escorca està obsessionat en la urbanització d’es Guix i en la destrucció d’un indret de gran valor natural i paisatgístic situat al cor de la Serra de Tramuntana. A l’època en què era el seu batle l’actual vicepresident del Govern, Antonio Gómez s’aprovà un projecte que preveia multiplicar per quatre la població del municipi, a pesar que la urbanització es situava en un espai protegit per la Llei d’Espais Naturals. L’actual batle, Antoni Solivellas, renuncia al conjunt del projecte però està decidit a permetre la construcció d’habitatges unifamiliars.

Per a EU ni un projecte ni l’altre són acceptables, ja que no es correspon a cap necessitat de construcció d’habitatges pels residents al municipi, sinó que és un projecte especulatiu destinat al negoci dels habitatges de luxe, sigui com a segona residència o sigui per a usos turístics. Si això no fos prou, la zona en la qual es volen construir els habitatges es troba protegit des de 1991 per la LEN i des de 2011 s’inclou en la declaració de la Unesco de patrimoni de la humanitat de la Serra de Tramuntana.

EU considera que l’aprovació inicial de la urbanització d’es Guix no s’hauria d’haver aprovat mai, però una vegada que el Tribunal Superior ja s’ha pronunciat ja ha declarat la seva nul·litat, quan el Pla Territorial de Mallorca tampoc possibilita el seu desenvolupament, l’ajuntament d’Escorca hauria d’haver assumit la impossibilitat de desenvolupar-la i renunciar al projecte. Però no ha estat així i presenta recurs davant el Suprem i exigeix al Consell de Mallorca que modifiqui el Pla Territorial i autoritzi un planejament municipal que encara inclou la urbanització anul·lada.

Per a EU aquesta obsessió dels successius batles d’Escorca, Gómez i Solivellas, per a permetre una urbanització que suposaria la destrucció d’un indret d’un gran valor, no es pot explicar  per cap motiu d’interès general, ni per donar resposta a les necessitats dels habitants del municipi, la qual cosa fa sospitar que respongui a interessos espuris en benefici dels especuladors urbanístics. EU creu que Gómez haurien d’explicar quins són aquests interessos i quins beneficis esperen treure ells, ja que és evident que els habitants del municipi no en trauran cap.

EU exigeix a l’ajuntament d’Escorca que deixi de malversar els recursos  municipals amb recursos judicials, que acati la sentència del TSJIB, que deixi de pressionar el Consell de Mallorca i que renunciï definitivament a la destrucció del paratge d’es Guix.

Share This