EU aposta pels Guanyem en tots els municipis on es donin les condicions i participarà en les assemblees constituents de Guanyem Palma el 31 de gener i la de Guanyem Mallorca el 7 de febrer

 guanyem mallorcaEsquerra Unida ha manifestat, repetidament, que la convergència entre els sectors socials i polítics enfrontats amb les polítiques neoliberals és un element estratègic del projecte polític d’Esquerra Unida.

 Ara, davant la crida realitzada des de la plataforma Guanyem destinada a totes les formacions polítiques i organitzacions i moviments socials que aposten per la transformació social i la participació de la ciutadania, Esquerra Unida de Mallorca es vol sumar a aquest projecte. Entenem que la proposta de la plataforma Guanyem està en la línia política d’Esquerra Unida de convergència política en un espai superador dels partits polítics i, alhora, inclusiu per a totes les formacions que representen l’esquerra alternativa. Entenem la proposta de Guanyem com a una oportunitat de respondre a la demanda ciutadana d’unitat dels partits d’esquerres per damunt dels interessos particulars de cada formació política. Una oportunitat per treure de les institucions als responsables de les polítiques que castiguen la ciutadania i transformar les administracions en el que haurien de ser: òrgans que treballen per a totes i tots els ciutadans amb la seva participació clau en la presa de decisions.

 Per això. Esquerra Unida de Mallorca formarà part de la plataforma Guanyem Mallorca i també de les plataformes locals de Guanyem en tots aquells municipis en què sigui possible, com a mostra de coherència amb la nostra política de convergència i, sobretot, com a acte de responsabilitat davant el repte i el mandat de la gent d’esquerres per crear un front d’unitat popular.

 EU espera aportar a les plataformes Guanyem i al conjunt de la societat civil el seu Avantprojecte Programàtic, que quedarà tancat el 24 de gener. Pel que fa a l’elecció de candidatures, EU ha marcat com a data límit el 27 de febrer per a finalitzar el procés de primàries del que sortiran les persones que hauran de representar a EU al procés electoral.

 Esquerra Unida de Mallorca serà present a les pròximes eleccions per a més del 90% de la població de Mallorca, gràcies a la consolidació de les seves assemblees locals i a les noves que s’han constituït a molts municipis, posant en relleu la bona salut de l’organització que seguirà treballant en el seu creixement.

Share This