Navarro i MutNo són cap sorpresa ni les detencions ni les imputacions de professionals policials ni del regidor Guillermo Navarro d’avui mateix. Tant l’anàlisi com les preguntes que Esquerra Unida feia entorn d’aquest tema, des de la vinculació inicial  amb la trama dels Àngels de l’Infern”, comencen a tenir resposta concreta. Precisament, entre els detinguts estan agents implicats en l’afer dels exàmens. Cada vegada és més evident que, a més d’informació sobre exàmens, es compartien pràctiques de corrupció i extorsió, un model de funcionament i una ideologia.

Si en aquell moment inicial l’assumpte va tocar l’àmbit polític en la figura del aleshores Director General Enrique Calvo, ara toca de ple i de manera directa al Regidor Delegat de Seguretat Ciutadana. Però la novetat és la imputació de Juan Mut, qui va estar fora de la Policia Local de Palma durant tota aquesta legislatura, fins que el 26 de maig de 2014 va assumir el paper de Cap de la Policia Local, en substitució de l’imputat Antoni Vera. On estava Joan Mut durant tot aquest temps? Precisament treballant amb el Tinent de Batle Álvaro de Gijón en el projecte de la Platja de Palma.

Val la pena recordar el plenari especial sobre Policia Local que es va celebrar durant el mes de març de 2014, en el que Álvaro de Gijón va defensar el model policial d’Isern, situant-se com el responsable màxim de l’àrea municipal de seguretat ciutadana, entre Isern i el Regidor Guillermo Navarro. En aquest mateix plenari, Gijón va llegir, encara que sense pronunciar el seu nom, el currículum professional de Joan Mut, reprotxant a l’oposició que no l’anomenessin com a cap del cos policial.

“Àngels de l’Infern”, exàmens manipulats per situar determinants agents en llocs de comandament, imputacions de nivell tècnic i polític, i tot el que encara ens queda per conèixer. És hora de què Mateu Isern, encara Batle de Palma i, per llei, cap polític no delegable de la Policia Local de Palma, deixi d’amagar-se darrere de tant de comandament policial i de tant de polític delegat i doni la cara de manera directa, assumint la seva responsabilitat. És el seu model policial el que fa aigües per tots els costats i ens mostra la seva pitjor cara, la de la corrupció i l’extorsió.

Aquesta ciutat necessita menys GAP i menys Ordenança Cívica i recuperar la figura del policia de barri, avui completament abandonats en matèria de seguretat pública. Una policia vinculada al teixit social de les barriades, amb un caràcter preventiu i de suport en la primera línia de les intervencions socials. Per què el model policial del Sr. Isern ens ha dut directament cap a la corrupció, per altra banda molt en la línia general del PP.

Share This