Arran d’una notícia publicada recentment per El Mundo i que ha tingut ressò en altres mitjans, hem sabut que les filtracions a l’abocador des Milà podrien ser degudes al fet que l’empresa adjudicatària Antonio Gomila va emprar un material no contemplat en el projecte d’obra inicial per a realitzar el revestiment de l’ampliació de l’abocador. L’empresa adjudicatària va al·legar que ja no es fabricava Trisoplast i el va substituir per un material semblant però de menor eficàcia, el Bles, i així segons diu el diari, ho confirmen el conseller Fernando Villalonga i el cap d’obra, Alberto Correa. En canvi, el diari afirma però que si que se segueix fabricant i distribuint aquest material i que si l’empresa no el va utilitzar ho va fer per interessos econòmics. 

milà

 

Sembla ser que ser que l’explicació de tot açò és que la constructora va guanyar el concurs d’adjudicació amb una oferta un 32% més baixa que el preu de sortida, per tant substituir Trisoplast per Bes hauria servit per retallar el pressupost real de l’obra. Una operació semblant a la construcció de les megarotondes, on la mateixa empresa va guanyar el concurs amb una oferta a la baixa i on ja ha demanat una ampliació de pressupost. A més, s’ha descobert també que el vial d’accés i la depuradora presenten deficiències. Per acabar-ho d’adobar, creim que hi ha interessos per dur els fems a incinerar a la deficitària Son Reus i, a més, properament s’ha de treure a concurs la gestió de l’abocador des Milà. Massa punts foscos en temes tan sensibles com són la gestió de residus, la contaminació dels aqüífers i la mala gestió dels doblers públics.

Esquerra de Menorca Esquera Unida exigeix la creació d’una comissió d’investigació i si els fets es demostren, la dimissió immediata del conseller i la rescissió del contracte a l’empresa.

Share This