– Defensam una AENA pública, pels interessos de les Illes Balears, NO a la privatització.

aeroportAENA no depèn dels pressupostos generals de l’Estat i es manté amb les taxes que paguen els usuaris dels aeroports, tampoc el deute d’AENA la paguen els ciutadans ni les administracions, la mateixa AENA cada any va amortitzant part d’aquest deute,  AENA, en el 2013 va tenir uns beneficis de 715 milions d’euros.

Si AENA es privatitza, no serà possible mantenir el nivell d’inversió dels darrers anys a les Illes.  També perillarien els llocs de feina directes que actualment realitzen PIMEs de les Illes Balears i que donen feina a molts treballadors.

Inversions als Aeroports de les Illes

Inversions

2000-2010

Empreses i llocs de feina directes.

 Gener 2011

Palma de Mallorca

501.688.570

233

9.840

Menorca

193.679.165

87

1.512

Eïvissa

147.121.296

126

2.319

Son Bonet

5.177.893

46

405

Illes Balears

847.666.924

492

14.076

Una conseqüència negativa de la privatització seria l’increment de taxes, encariment que restaria competitivitat als nostres Aeroports com a destí turístic i elevaria el preu del bitllet pels residents a les illes.  És impossible mantenir inversions i congelar taxes com va prometre la ministra Ana Pastor i obtenir beneficis pels accionistes i empreses que participin en la privatització, i en aquest cas amb una AENA privatitzada es prioritzarà l’obtenció de beneficis per les empreses privades.

El capital només inverteix per obtenir rendibilitat econòmica, i en ocasions les seves decisions obeeixen a criteris estratègics de mercat que ni tan sols segueixen una lògica estricta de benefici. Els nous  administradors d’AENA, Simón Barceló i Fernando Abril-Martorell (que  un dia abans era conseller de Banca March) ni són independents ni representen els interessos dels ciutadans de Balears, considerem molt negatives les manifestacions fetes pel Govern Balear el passat mes d’octubre quan va valorar positivament aquests nomenaments, confonent un cop més, els interessos privats i els interessos públics. Tampoc és cert que Balears tengui més pes dins AENA,  tot el contrari, amb aquest model de privatització, es tanca la porta a la cogestió i a la participació real de les Comunitats Autònomes o les administracions locals.

Els aeroports que s’han privatitzat a Gran Bretanya o França han patit una baixada  important d’inversions, de fet en molts llocs d’Europa es planteja retornar la gestió al sector públic. Hem de recordar, que les Terminals dels nostres Aeroports, són la porta d’entrada de les Illes, seria una equivocació  que  haguéssim de passar per la mala experiència que ja ha existit en altres llocs i empitjorà la imatge com a destí turístic.

EUIB demana al PP  que defensi els interessos de les Illes Balears i que no s’amagui darrere el partidisme. És cert que l’actual procés de privatització està legitimat per la normativa aprovada pel PSOE, quan era Ministre Pepe Blanco, però el debat real no és aquest, el debat real és si tots els grups parlamentaris són capaços de votar en contra de la privatització i exigir a Madrid que torni enrere la privatització abans què sigui massa tard. Exigim al Parlament Balear que es manifesti i actui de manera contundent contra l’actual procés de privatització.

EUIB donarà suport a qualsevol mobilització o acció en contra de la privatització d’AENA, especialment a les que puguin realitzar els treballadors de l’ens públic.

Share This