– La manca del servei de grua impedeix les reparacions de les barques.

Cala BonaDes de fa setmanes no hi ha grua operativa al port de Cala Bona. Els pescadors i propietaris d’embarcacions d’aquest port es troben en una situació difícil per la negligència de l’organisme autonòmic Port de les Illes Balears. La jubilació del treballador que s’encarregava de la grua del port l’ha deixat sense aquest servei, perquè no ha estat substituït.

En aquests moments, les embarcacions no es poden treure per a fer la seva neteja o reparació d’avaries, ni tant sol si es tracta d’una situació d’urgències. Aquestes actuacions s’han de fer al port, ja que està prohibit fer-les a la mar. Naturalment, aquesta situació causa un perjudici important al més d’un centenar d’usuaris del port que han de pagar l’amarrament i les taxes però no poden gaudir dels serveis portuaris.

La falta del servei de grua és especialment greu en aquests moments en què les embarcacions han de passar les revisions per a renovar el certificat de navegabilitat, que caduca el pròxim dia 26.

EU no pot entendre que davant un fet perfectament conegut amb antelació –la jubilació d’un treballador- Ports de les Illes Balears no hagi actuat abans i hagi permès que s’arribi a aquesta situació. Pel que sembla, a hores d’ara ni tan sols està redactat el plec de condicions del concurs que s’ha de fer per cobrir la plaça.

EU de son servera lamenta aquesta negligència de Ports de les Illes, que està provocant unes molèsties completament evitables i exigeix una solució immediata. Al mateix temps, exigim que s’ampliï el termini per a passar les revisions, ja que els propietaris de les embarcacions no tenen per què patir la incompetència d’un organisme públic que no ha fet la seva tasca.

Share This