EM-EU dóna suport a la concentració contra la privatització d’AENA que tindrà lloc el proper divendres 23 de gener a les 10 h a l’Aeroport de Menorca i anima tothom a participar-hi.

EM-EU denuncia que la privatització d’AENA afectarà negativament als ciutadans i l’economia de Menorca ja que suposa perdre el control per part de la ciutadania d’una empresa estratègica en l’economia estatal i insular.

Creim més que demostrat que la privatització de les grans empreses públiques (elèctriques, telefonia, petrolieres) només han beneficiat a uns pocs i ha perjudicat a la immensa majoria. Amb l’excusa de la crisi ens volen fer creure que la privatització d’AENA és positiva i inevitable, la qual cosa és una escandalosa mentida. AENA no es manté mitjançant els PGE, ja que s’autofinancia, i amb la privatització perdrà recursos econòmics que fins ara es reinvertien i que aniran a les butxaques d’empreses privades.

En efecte, amb la privatització pujaran les taxes i, en conseqüència, el preu els bitllets d’avió. Baixarà la qualitat i atenció dels usuaris dels aeroports i tindrà conseqüències negatives per al turisme i per a les pimes que actualment  treballen als aeroports.

aeroport menorca

Com ja han explicat els sindicats, la privatització és un escàndol econòmic, ja que AENA en el 2009 estava valorada en 30.000 milions d’euros i només entre el 2000 i 2010 va invertir 20.000 milions d’euros en els aeroports. Ara es vol  vendre el 49% per només 2.500 milions d’euros. És un espoli al sector públic, és a dir una estafa en tota regla tota la ciutadania i una demostració més de com la crisi és una excusa burda del PP per desmuntar l’estat i vendre’l sense consultar-ho a la majoria.   

 

Share This