BarcenasA la comissió parlamentària, suposadament d’investigació sobre la decisió de construir el nou hospital a Son Espases, d’entre les compareixences que no s’esperava que aportessin cap informació significativa, es va produir la de Luís Bárcenas, el que fóra totpoderós tresorer estatal del PP per decisió de Mariano Rajoy. Com era previsible, Bárcenas no va aportar res en relació a les negociacions clandestines, al “pelotazo”, al sobrecost dels terrenys, o a les possibles comissions pagades per aconseguir el contracte més important de tota la història de la Comunitat Autònoma. En realitat, el PP considera que “aquesta persona”, com el denomina Rajoy, ja està amortitzat i no pot aportar més informació sense comprometre la seva situació judicial.

En realitat, el PP va acceptar la creació de la comissió i l’està dirigint, no per aclarir la veritat, sinó per a generar dubtes sobre la gestió del Pacte, que es va trobar la construcció de l’hospital en marxa. El PP estava convençut que cap de les persones que compareguin descobrirà els secrets d’uns pactes fets amb nocturnitat, ja fa anys.

El que no esperava el PP és que l’innominable extresorer, com ja havia fet Rodrigo de Santos, descobrís els generosos donatius dels empresaris que obtenien sucosos contractes de les administracions governades pel PP. Les afirmacions de Bárcenas foren molt contundents, el tema dels “donatius” està documentat i reconegut i ja no li pot generar més problemes amb la Justícia. Bárcenas ho va deixar clar, la seu del PP de Palma la finançaren amb “donatius” de les empreses constructores, naturalment, en negre. Fins i tot, va donar el nom d’un constructor ben conegut, habitual de les contractacions públiques.

EU espera que la fiscalia i el jutjat, que ha enviat “informadors” a la Comissió, prenguin nota d’aquesta afirmació i actuïn en conseqüència. Pel que fa al PP, no li queda altre remei que sortir a donar explicacions clares i, si no són capaços de demostrar que la seu es va pagar legalment, amb fons propis que no procedeixin de la caixa B, assumir les seves responsabilitats polítiques, retornar  les quantitats que reberen en negre, demanar disculpes a la ciutadania i col·laborar amb la Justícia, encara que això pugui suposar responsabilitats penals per algun dels seus dirigents.

Share This