– A les seus de Mallorca, Menorca i Eivissa es celebrarà la previsible victòria de Syriza.

Alexis i Cayo tancant la campanya a GrèciaAquest diumenge es celebren a Grècia unes eleccions absolutament transcendentals. El poble grec, arruïnat pels dos partits que han governat de manera successiva i simultània, i les imposicions de la Troika i la banca internacional, té ara l’oportunitat per optar per una candidatura –la que és favorita a totes les enquestes- de l’esquerra conseqüent, la que no accepta les extorsions, la que no vol aplicar una austeritat imposada i criminal, la que s’enfronta als poders establerts i que vol recuperar la sobirania pel poble grec. Aquesta és la candidatura de Syriza, encapçalada per Alexis Tsipras.

Syriza, comparteix les anàlisis i les propostes d’IU i, com nosaltres, forma part del Partit de l’Esquerra Europea i comparteix, des de fa temps, el mateix grup al Parlament Europeu.

El coordinador general d’IU, Cayo Lara, ha participat donat suport a Syriza en la campanya electoral, i el diputat Alberto Garzón, compartirà la jornada electoral a Atenes.

Per a EU les eleccions gregues són una oportunitat única per a demostrar que una altra política és possible, que els pobles es poden sostreure del jou de la Troika, que les polítiques desastroses practicades pel bipartidisme grec tenen alternativa, que els bancs –que ja han fet un gran negoci a costa del patiment del poble grec- no poden seguir ofegant i que s’haurà de reestructurar el deute. El canvi al si d’aquesta Europa insolidària és possible i comença pel Sud. Grècia ha de ser la punta de llança d’un moviment que s’ha d’anar estenent fins que s’aconsegueixi canviar la política europea, sotmesa a Alemanya i a la gran banca.

EU de les Illes Balears obrirà les seves seus a Mallorca, Menorca i Eivissa el diumenge dia 25 per fer un seguiment de les eleccions gregues. Convidam als nostres militants i simpatitzants i a tota la gent d’esquerres a brindar amb nosaltres pel triomf de Syriza. A partir de les 20 hores, quan ja es coneixeran els primers resultats, les nostres seus estaran obertes per a la celebració.

Share This