barba rojaEl PP vol corregir la seva incapacitat i mala traça per a legislar, utilitzant tècniques d’autèntic filibusterisme parlamentari, saltant-se tots els procediments legals. Ens trobam a pocs mesos de les eleccions autonòmiques i han de fer gestos populistes, amb la pretensió que aquests quedin en la memòria i s’oblidin quatre anys d’agressions i retallades.

No fa ni un mes que els pressuposts de la Comunitat estan en vigor, i encara no ha començat l’últim i escàs període de sessions del Parlament, quan el PP ja ha presentat esmenes a dos projectes de llei que es troben en tramitació, amb la intenció de modificar-los fent concessions electoralistes. En la llei de farmàcia, pretenen descongelar una part dels plusos dels funcionaris, congelats per part del Govern, en la llei del mecenatge volen augmentar el màxim d’hores lectives dels docents de l’ensenyament concertat. Cap d’aquestes lleis, té res a veure amb les qüestions que es volen introduir, cosa que està prohibida pel Reglament del Parlament.

La incapacitat i la manca de respecte a les normes democràtiques de les quals fa gala el PP, és realment patètica. No només són incapaços d’aprovar uns pressuposts tècnicament correctes, encara que políticament sigui desastrosos, sinó que la seva modificació, just quan acaben d’entrar en vigor, sinó que es volen botar el tràmit imprescindible de remetre al Parlament un projecte de llei de modificació. Saben que queden molt poques sessions i tenen por de no arribar a temps de corregir les seves defecacions legislatives i que no podran reconciliar-se, ni que sigui en part, amb les víctimes de la seva política. El partit de la “seguretat jurídica” és el que ha generat més inseguretat i el que ha legislat d’una manera més barroera.

Però el súmmum d’aquests pirates del Parlament, és la utilització d’una proposició de llei de l’oposició, per a tractar de condicionar la composició del Govern futur, o per a augmentar el nombre de beneficiaris de l’inacceptable privilegi dels funcionaris públics que, per haver ocupat un càrrec polític, passen a cobrar de per vida,  l’anomenat complement 33. Això no ho milloraria ni el mateix Barba Roja!

Share This