Bauza i PastorLa ministra Ana Pastor ho va deixar ben lar ahir a Canàries, davant el president Paulino Rivero, el govern central no pensa donar participació a les comunitats autònomes en la gestió d’AENA, que continuarà essent una empresa centralitzada, privatitzada en bona part.

El que demanava Paulino Rivero és el mateix que demanen els sectors econòmics de les Illes i el que va aprovar el Parlament per unanimitat, però en el nostre cas, ni tan sols tenim un president amb la dignitat suficient per a reclamar el que és just i necessari.

Ja coneixíem que el ministre Soria és un enemic dels arxipèlags, als que vol exposar al perill de les prospeccions petrolieres, o que el ministre Montoro no té cap voluntat de millorar el finançament de les Illes, a pesar de reconèixer que és injust. Ara una altra ministra del govern Rajoy ens va una nova declaració de guerra: es nega absolutament a què les institucions balears puguin participar de la gestió d’unes infraestructures que per nosaltres són vitals. Davant d’això el Govern balear calla i accepta.

Ens roben un organisme públic, ens roben el que és nostre, una vegada més la dreta privatitza els beneficis i socialitza les pèrdues. No hi ha ni una raó sòlida per privatitzar AENA, simplement es tracta de donar negoci a alguns amics. Els ciutadans de les Illes veiem com no ens deixen decidir ni tan sols participar en el que per a nosaltres és la porta d’entrada i de sortida. És possible que tampoc entre els inversors “institucionals” n’hi hagi cap de les illes, que era el trist consol que ens volien vendre. AENA és una fruita massa golosa i són molts els que se’n volen aprofitar. En qualsevol cas, per a EU això és irrellevant, el que demanam és la participació de les institucions, el control públic i la cogestió, però Mariano Rajoy i Ana Mato ens ho volen llevar tot… amb la complicitat de Bauzá i el PP balear.

Share This