seu del PPEl president Bauzá va tirar pilotes fora ahir al Parlament, en el cas del finançament de la seu del PP de Palma, que tant Rodrigo de Santos com Bárcenas afirmen que es va fer amb aportacions en negre d’empresaris que contracten habitualment amb les administracions governades pel PP.

L’excusa de Bauzá és únicament la de què ell no era el president del PP balear en aquell moment i que per aquest motiu no coneix els fets. No els coneix ni els vol conèixer, ja que com a president actual té tota la legitimitat per a ordenar una investigació interna per aclarir els fets i exigir responsabilitats polítiques, però no ho vol fer, no ho ha fet mai.

Bauzá també s’excusa en la manca de credibilitat de les persones que han donat a conèixer aquest finançament, oblidant que Bárcenas va ser al llarg de molts anys el responsable de les finances estatals del PP, el que administrava la comptabilitat B i el que portava una relació exhaustiva dels ingressos i pagaments irregulars en la seva famosa llibreta, que s’ha demostrat autèntica.

Bauzá no dubte a l’hora d’atribuir tots els mals de Balears a l’herència rebuda del govern anterior, però és incapaç d’assumir l’herència del seu propi partit, que no ha nascut quan ell va ser nomenat president. Bauzá ha fet la seva carrera política de la mà de Jaume Matas, al que admirava profundament abans que la seva situació judicial forçàs a rebutjar-lo. Però no es pot rentar les mans, com a president actual del PP té l’obligació política i moral d’investigar i aclarir els fets. Si no ho fa així, perdrà tota la credibilitat que li pugui quedar.

Bauzá no es surt del guió establert i com han fet sempre els dirigents del PP, nega les evidències i empara els corruptes. No fa molt que Rajoy afirmava que ningú podria demostrar que Bárcenas no fos una persona innocent, però quan les evidències judicials ja són aclaparadores el que fan és desentendre’s, fan com si no els coneguessin. Curiosament, cap de les malifetes de les persones “que ja no són del PP” foren descobertes per mecanismes interns d’aquest partit, que més aviat es dedicaven a tapar-les. Això ha passat amb Matas, Cardona i tants d’altres.

El PP balear ja no pot negar el finançament il·legal, perquè hi ha sentències que ho acrediten, però sempre ha estat l’acció de la Justícia qui ho ha hagut de demostrar. En aquest cas, Bauzá també ho deixa tot en mans de la investigació judicial, al·legant un hipòcrita respecte a la justícia, per a no actuar.

Per a EU, aquesta actitud és inacceptable, Bauzá té tots els mitjans per ordenar una investigació interna i descobrir qui va finançar la seu de Palma i qui va ser l’encarregat de rebre les aportacions. La justícia ja farà el seu camí, però l’exigència de responsabilitats polítiques, l’aclariment dels fets i la sanció dels comportaments irregulars al si del seu partit, li correspon a ell.

Share This