Alcalde dAndratxEl jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma, ha dictat una sentència condemnant l’ajuntament d’Andratx per vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical. La denúncia contra diversos decrets i circulars de l’alcaldia va partit de CCOO i ha estat recolzada per la fiscalia.

La sentència considera provat que les limitacions i denegacions de permisos sindicals de la delegada de CCOO a l’ajuntament d’Andratx, efectuades pel seu alcalde, Llorenç Suau, del PP, obstaculitzen i vulneren el dret a la llibertat sindical establert a la Constitució Espanyola, i suposen una persecució exercida per l’alcalde amb el suport del secretari de la corporació.

La sentència, que dóna completament la raó a la denúncia de CCOO, condemna en costes l’ajuntament d’Andratx.

Per la gravetat dels fets, EU exigeix la rectificació de l’ajuntament d’Andratx, el cessament de la persecució sindical, el reconeixement dels drets dels treballadors i l’assumpció de responsabilitats polítiques per part de l’alcalde, extensives al secretari de la corporació. Així mateix, que les costes del procediment judicial les paguin les persones responsables d’Aquesta persecució il·legal i que en cap cas vagin a càrrec del pressupost municipal.

Share This