– Tota la cúpula d’IB3, inclòs el candidat del PP a Calvià, està imputada.

– La fiscalia vol que el jutge investigui suborns en la seu del PP de Palma.

IB3Al PP de Bauzá, el que havia trencat amb la corrupció, el que no permet imputats en les seves llistes, li surten casos de corrupció per tots els costats. En tots ells hi ha un denominador comú: governen en funció dels seus interessos privats i manegen les institucions com si fossin una finca privada. L’Audiència ha obligat al jutjat a investigar si Bauzá, Sansaloni i altres alts càrrecs del partit prevaricaren i cometeren altres delictes per negar-se a permetre l’obertura de noves farmàcies, que seia una competència pels seus negocis. Si això no fos suficient, la portaveu adjunta del grup popular al Parlament, que no és membre del Govern, ha anunciat que el Govern es personarà en la querella contra Bauzá. Ni tan sols guarden les formes, i està clar que el que volen entorpir la investigació i no contribuir a aclarir les coses. És d’esperar que el jutge, si el Govern arriba a personar-se, sigui expulsat de la causa com ja ho va ser el partit en el cas Gürtel. Els membres del Govern hauran de comparèixer quan els convoqui el jutge, però no té cap sentit la voluntat de presentar-se, afirmada per una portaveu parlamentària sense que el Consell de Govern hagi pres cap decisió.

Un altre cas escandalós és el d’IB3, manejada pel PP com si fos la seva agència privada de publicitat i de col·locació de militants. Al capdavant de l’ens han situat a presumptes delinqüents comuns, al vicepresident del Govern o a la persona que Bauzá volia com a candidat a Calvià. Aquest últim, José Manuel Ruíz, està citat a declarar, al mateix temps que altres dirigents. Aplicarà Bauzá el seu Codi Ètic, que no s’aplica a ell mateix, al candidat de Calvià? Si és així, quina altra ocupació ben retribuïda li cercaran? Recordem que se’l va col·locar al centre Balears Europa perquè pogués cobrar un bon salari sense treballar, mentre feia campanya electoral. Des d’EU desconeixem si hi ha una base jurídica suficient per acusar-lo de malversació, això ho hauran de dir els tribunals, però del que estam completament segurs és de què s’ha fet un malbaratament sistemàtic dels imposts dels ciutadans, per a destinar-lo a un instrument de propaganda, que res té a veure amb el que hauria de ser una radiotelevisió pública.

Per últim, la fiscalia anticorrupció presenta denúncia pel finançament de la seu del PP de Palma amb aportacions opaques d’empresaris agraïts per les contractes concedides per les institucions que governa el PP. Bauzá diu que d’això no en sap res i que tampoc en vol saber, ja que no ha volgut fer una investigació interna, però ara no tendrà més remei que donar comptes a la justícia. Policia, fiscal i jutges hauran d’aclarir allò que no vol aclarir Bauzá. Esperem que no puguin destruir proves.

Share This