Fajarnés i SalaA finals de 2013, el diputat del PP Enrique Fajarnés i el senador del materix partit, José Sala, enganyaren els ciutadans de les Pitiüses, afirmant que havien presentat una esmena als Pressuposts Generals de l’Estat de 2014per a incorporar una partida de 74 milions d’euros per a les depuradores de Balears, dels quals 40 correspondrien a la de Vila i 12 a la de Santa Eulària. A pesar de les declaracions d’aquests parlamentaris mentiders, no es va modificar cap partida i els 74 milions no aparegueren per enlloc. Va ser la seua manera d’intentar salvar la cara davant la discriminació del govern central a les Pitiüses i Balears, i davant la seua incapacitat per defensar els interessos dels seus electors.

Als pressuposts de 2015, que continuen discriminant-nos, tampoc apareixen les partides corresponents a aquestes depuradores. A pesar d’això, des del PP s’ha continuat assegurant que la depuradora de Vila es licitaria el primer trimestre d’enguany. Això ho han afirmat tant els parlamentaris eivissencs com el conseller balear, Gabriel Company.

Però una vegada més, les inversions en aquestes depuradores es troba enlaire, el Ministeri de Foment ha informat el conseller Company que el govern central no pensa invertir ni un euro, i que l’única possibilitat que es licitin les depuradores, és que les pagui la Unió Europea, però no tenen la més mínima seguretat de què això sigui així, ja que ni tan sols han iniciat les negociacions.

La depurador de Vila va ser declarada d’interès general quan Jaume Matas era ministre, i s’anunciava la seua construcció de manera immediata. Els “regals” de Matas sempre han estat perillosos, la planta dessaladora de Santa Eulària sí que s’ha construït, però no es sap qui pagarà el sobrecost i es troba acabada i degradant-se sense que entri en funcionament, la depuradora de Vila, més d’una dècada després, continua sense licitar-se.

Al llarg de tots aquests anys, les promeses incomplides del PP i les mentides, s’han succeït, però no s’ha avançat ni una passa. Una obra que fa 15 anys era urgent, no té ni projecte ni finançament. A pesar que el ministeri disposa dels terrenys. La de Santa Eulària també era urgentíssima la legislatura passada, i el batle Vicent Marí exigia de manera molt vehement que fos la primera en construir-se, però aquesta legislatura es queda callat i accepta resignadament que l’Estat no inverteixi al seu municipi.

L’actuació dels parlamentaris eivissencs del PP al llarg de tot aquest temps ha estat patètica: no han aconseguit ni una sola inversió, però s’han dedicat a mentir descaradament.

EU exigeix que, per una vegada, Fajarnés i Sala justifiquin els elevats salaris que cobren i que exigeixin el finançament estatal al qual tenim dret i la licitació de les obres de les depuradores de Vila i Santa Eulària sense més dilacions. Si ni això són capaços d’aconseguir, haurien de presentar la seva dimissió per ineptitud manifesta, però que no ens diguin més mentides, ara ja no els creurà ningú.

Share This