– L’IB-Salut ja ha hagut de demanar disculpes per la mala qualitat dels aliments a l’Hospital Joan March.

H. Joan MarchD’ençà que el 15 de generar l’empresa Eurest s’ha fet càrrec de preparar el menjar  dels hospitals Son Llàtzer, General, Psiquiàtric i Joan March, ha empitjorat considerablement la qualitat dels aliments que es proporcionen als malalts ingressats. No només el menjar és de pitjor qualitat i es serveix en pitjors condicions sinó que, el que és més greu, no es tenen en compte les dietes prescrites pels metges i es serveixen menjars que no es corresponen a aquestes i que estan contraindicats.

La pèrdua de qualitat dels aliments que es proporcionen i la seva escassesa obliga en alguns casos als familiars a portar-ne de fora dels hospitals, per complementar la insuficiència dels que aporta l’empresa de càtering.

Almenys a l’Hospital Joan March ja s’han produït denúncies d’aquesta situació, i l’IB-salut s’ha vist obligat a demanar disculpes i a anunciar que parlaran amb la concessionària “per intentar adaptar els menús a la tipologia dels pacients”. Sembla una reacció del tot insuficient, ja que no s’ha d’intentar, sinó que la seva obligació és garantir-ho.

L’obsessió privatitzadora del PP porta a aquestes situacions, que pateixen els ciutadans. Els serveis que presten les empreses privades, que volen assegurar els seus beneficis per damunt de tot, porta a què el servei s’empitjori o que sigui més car pel contribuent, quan no són les dues coses alhora. Aquesta situació empitjora quan les concessions es fan en bloc, com en aquest cas, i la concessionària concentra l’elaboració dels menjars en un sol punt, per estalviar costos, d’aquesta manera el menjar ja arriba fred a la seva destinació.

EU és contrària al model de privatització de serveis, que sempre dóna molts més problemes dels que resol, però una vegada que s’ha optat, el mínim que s’ha d’exigir és que la qualitat sigui idèntica a la que es donava abans de la privatització. L’IB-Salut i totes les administracions que privatitzen han de ser molt rigoroses amb les empreses concessionàries, a les que s’ha d’exigir el compliment estricte de les seves obligacions. No n’hi ha prou amb dir que s’intentarà que la concessionària doni un servei correcte, s’ha d’exigir, i si no compleix, s’ha de sancionar o de rescindir la concessió.

Share This