– La seva jubilació forçosa suposarà un gran retard dels casos que està instruint.

José CastroLa sala de govern del TSJIB ha informat negativament la petició del jutge Castro de retardar la seva jubilació per permetre-li concloure la instrucció de les diverses causes de corrupció, derivades del cas Palma Arena, que està tramitant. Aquest informe no és vinculant, però sens dubte serà decisiu de cara a la decisió definitiva que ha de prendre el Consell General del Poder Judicial.

El jutge Castro ha fet una gran tasca per desentranyar la corrupció generalitzada a l’època de Jaume Matas, a partir de la investigació del sobrecost del velòdrom Palma Arena. La instrucció d’aquest cas, ha estat exemplar per la seva dedicació, rigor, independència i voluntat d’aclarir completament els fets. A pesar dels infinits recursos presentats per prestigiosos i caríssims advocats, a pesar de tots els bastons a les rodes que se li han posat, ha pogut concloure la part que fa referència al cas Nóos, portant a judici tots els implicats, inclosa la Infanta. La instrucció de Castro també ha estat decisiva per a les primeres condemnes contra Matas.

Des d’EU entenem perfectament la petició del jutge Castro de retardar la seva jubilació per trobar-se en bona forma i amb ganes de concloure totes les causes derivades del Palma Arena. Donada la complexitat de les causes i del coneixement que té de la seva dificultosa instrucció, és evident que seria molt positiu que pogués acabar-la i no deixar-la en mans d’un altre jutge que l’haurà d’estudiar de nou i provocarà un retard molt important. A més, en aquests dies, Castro ha iniciat la instrucció del finançament irregular de la seu del PP a Palma.

Volem mostrar la nostra sorpresa per la facilitat que té el PP d’apartar els jutges incòmodes de la instrucció de les causes en les quals s’investiga la seva corrupció, ja sigui el cas Gürtel, el Palma Arena o altres. Esperem que en les causes que instrueix el jutge Castro no desapareguin proves ni s’esborrin discs durs, com passa amb altres causes contra el PP, o que el retard que inevitablement es produirà en la seva instrucció no provoqui la prescripció d’algun dels delictes investigats, com també ha passat en altres casos.

En tot cas, EU agraeix la tasca feta fins ara pel jutge José Castro i l’animam a continuar sense defallir en la seva feina fins a arribar a la seva jubilació obligatòria.

Share This