Aquest dilluns l’assemblea d’EM-EU de Maó es va reunir per debatre la possibilitat d’apostar per la unitat de les diverses forces d’esquerres a Maó. Després que les persones, que en nom d’EM-EU havien assistit a les reunions amb representants d’Ara Maó, Podem i independents, explicassin el que s’hi havia parlat, hi va haver un debat en què tothom va poder donar la seva opinió. També es va fer sentir la veu de les persones que no van poder assistir a l’assemblea però que van tenir l’amabilitat de fer arribar la seva opinió via correu electrònic. Finalment, es va decidir que en aquesta assemblea s’havia de prendre una decisió definitiva i l’assemblea d’EM-EU de Maó va decidir per la confluència i participar en aquestes eleccions en l’agrupació d’electors Ara Maó.

És veritat que fins al dia d’avui no havia estat possible un acord per diversos motius, però les darreres setmanes van aparèixer alguns elements nous que van obrir de nou la possibilitat d’un acord. Primer, hem volgut ser coherents amb el criteri d’EM-EU d’apostar, allà on sigui possible, de formar part de candidatures unitàries, la qual cosa ja estem participant a tots els pobles de Menorca i estem intentant també en àmbit insular. Segon, diversos militants i simpatitzants ens feien arribar la necessitat de valorar el que hi ha de comú entre les diverses forces de l’esquerra i de maldar de sumar-ne tots els vots. Tercer, hi va haver un nou oferiment realitzat per AM i la voluntat ferma de persones no adscrites a cap partit de valorar positivament aquesta confluència i de col·laborar-hi activament. En darrer lloc, l’acord ens dóna la possibilitat de poder aportar les nostres propostes de caràcter municipal que la nostra assemblea ha estat treballant en els darrers mesos, així com poder aportar els nostres militants i simpatitzants a la candidatura que s’aprovi.

ara maó

L’assemblea d’EM-EU creu que aquesta decisió és una acte de generositat i de responsabilitat. En definitiva, s’ha prioritzat la necessitat de poder conformar una alternativa forta i cohesionada que pugui tenir un paper clau dintre del futur Ajuntament de Maó en base a un programa d’esquerres creïble que doni resposta als greus problemes que pateix la nostra ciutat.

Finalmentl’assemblea d’EM-EU de Maó ni es dissol ni desapareix, sinó que seguirà tan o més activa que mai per poder aportar en el si d’Ara Maó les propostes que formen part del nostre programa municipal, i que ajudi que se senti la veu dels maonesos i maoneses, víctimes d’un sistema neoliberal, corrupte i injust.

Share This