– El recurs davant el Tribunal Suprem no farà que el TIL es torni a aplicar.

Cointra el TILEl govern del PP celebra com una victòria que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit el seu recurs contra les sentències del TSJIB, que declaraven nul el decret del TIL, un decret que va provocar un rebuig generalitzat de tota la comunitat educativa, com no s’havia vist mai abans.

En comptes d’acatar les sentències de la major autoritat judicial de Balears, de renunciar a la imposició i d’obrir una via de diàleg, el PP continua obstinant-se a defensar allò que és indefensable, esperant que una molt poc probable sentència revoqui les decisions del TSJIB. El de què el recurs s’hagi admès a tràmit, és una decisió administrativa que no prejutja el resultat final.

Aquest recurs és un despropòsit polític i jurídic. Polític perquè cerca continuar tensant la societat, en comtes de cercar solucions dialogades, jurídic perquè d’ell no es pot esperar cap resultat pràctic, ja que la sentència ja no es dictarà aquesta legislatura i, en tot cas, no es podria aplicar aquest curs.

Fins i tot en el supòsit, poc probable, d’una sentència favorable al Govern, això no suposaria que es pogués tornar a aplicar el TIL de manera immediata, el TIL està mort i ben mort.

El PP acaba la legislatura tal com la va començar, cercant la confrontació i sense reconèixer els seus errors, però a partir del mes de maig, ja no serà el PP qui estigui al govern i qui hagi de gestionar la política educativa. És ben segur que els nous gestors trobaran maneres d’anar introduint el coneixement de la llengua anglesa d’una manera raonable i gradual, sense que això suposi arraconar el català. Per aquesta nova política, el TIL no serà un instrument útil.

El PP malbarata el temps dels funcionaris i els diners dels contribuents amb recursos sense cap sentit. Farien millor en dedicar-los a la millora de l’ensenyament i a corregir alguna de les retallades, però les seves manies i obsessions els impedeixen veure les coses amb claredat. En el pecat trobaran la penitència: aquestes actituds absurdes, encara els faran perdre més vots.

Share This