– La sol·licitud a la Unió Europea d’un projecte redactat i amb finançament és un brindis al sòl electoral.

S’acaba la legislatura i el PP es troba nerviós davant unes eleccions en  què no obtindran bons resultats, i tot allò que no han fet o que han rebutjat, ara ho prometen per a la pròxima legislatura. Mentre que Rajoy anuncia una imprecisa llei de segona oportunitat, que havia rebutjat en innombrables ocasions, des del PP balear també es fan propostes que ten la mateixa escassa credibilitat.Trens SFM

Serveis Ferroviaris de Mallorca va renunciar a principis de l’actual legislatura a l’electrificació de la línia ferroviària entre s’Enllaç i Manacor i sa Pobla. Es tracta d’un projecte que es trobaren aprovat i pendent de licitar. Un projecte que havia de finançar íntegrament el govern central, el base al Conveni signat amb la Comunitat Autònoma però que el govern de Rajoy no volia complir, dins la seva política de retallades que han deixat les Illes sense finançament estatal d’infraestructures.

El govern Bauzá va acceptar resignadament l’incompliment d’aquest Conveni, com ha acceptat la discriminació cap a les Illes en els Pressuposts de l’Estat, l’incompliment de les inversions estatutàries o la renúncia a un nou Règim Especial, que compensi els costos de la insularitat. No es volia molestar el ministre Montoro ni a Mariano Rajoy, que poguessin posar impediments a la carrera política que Bauzá volia fer a Madrid.

Però ara, amb les eleccions a la vista, el PP desperta de la seva letargia, es treu un conill del seu barret i ens anuncia que tramitarà una subvenció davant la Unió Europea per al finançament d’aquest projecte. Un finançament que, en el millor dels casos, s’aprovaria la legislatura vinent i en cap cas abastaria més del 50% del cost de les obres. Després d’una legislatura completament perduda, el PP fa un brindis al sol, anunciant un projecte que no els correspondrà executar a ells i unes subvencions europees que es troben completament a l’aire, un brindis al sol, una promesa electoral sense cap base.

El PP no creu en el transport públic ferroviari i per aquest motiu va renunciar a portar el tren fins a Capdepera o a electrificar el tram de les vies que encara funciona amb dièsel i que obliga als seus usuaris a transbordar a l’estació de s’Enllaç. El seu model no és el del ferrocarril, la seva aposta són les autopistes i la promoció dels vehicles privats. L’actual promesa no se l’haurien ni plantejada si no ens trobéssim en un any electoral.

EU està convençuda que a la pròxima legislatura serà possible l’electrificació de la via i portar el tren fins a Capdepera, però ho farà un altre Govern, una nova majoria progressista que recuperi els projectes i que faci una gestió decidida a favor del transport públic ferroviari, i que no s’acovardeixi a l’hora de demanar inversions a Madrid. Una majoria en la qual EU aspira a jugar un paper important.

Share This