Al mateix temps que el Govern balear organitza aquesta “festa” de l’autocomplaença, Manel Carmona intervindrà en l’acte multitudinari  organitzat a Madrid per denunciar la corrupció política i econòmica que s’estén sobre la vida pública i per a proposar les mesures necessàries preposar fi a aquesta xacra.

Volem celebrar un dia de les Illes Balears sense corrupció i amb un Govern que treballi per reduir la pobresa i les desigualtats

premisEl Govern de Bauzá lliurarà els Premis Ramon Llull i les Medalles d’Or en un acte deslluït per diversos motius: no s’ha comptat amb altres forces polítiques i socials per tal que aquests premis tenguessin un gran consens social i polític, un any més no hi ha cap dona entre les persones premiades, uns dels premiats ja han dit que no anirien a recollir el premi atorgat, els grups parlamentaris de l’oposició no aniran a l’acte o tendran una presència molt reduïda.

Per part del PP i del president del Govern, aquest acte està dissenyat més com un acte preelectoral que com un reconeixement a les persones o entitats que han treballat en favor d’una societat més lliure, culta, justa i solidària. Es celebra en un moment en què els nous casos de corrupció que es van descobrint s’estenen sobre tota la gestió autonòmica i sobre el PP com a partit, mentre que els seus dirigents actuals miren cap a un altre costat i no es responsabilitzen del que a estat una constant històrica.

Mentre el Govern atorga premis amb contingut social, no fa cap actuació pública en favor dels més desafavorits i presumeix d’una recuperació econòmica que només arriba a unes poques persones, mentre augmenta la pobresa. Per EU això suposa un acte d’hipocresia que té el seu màxim exponent en el premi atorgat al moviment pitiús pro radioteràpia, mentre s’ajorna indefinidament l’adjudicació d’aquest servei al nou hospital Can Misses. Amb molt bon criteri, els premiats han renunciat a recollir aquest guardó i a participar en la farsa.

 Al mateix temps que el Govern balear organitza aquesta festa de l’autocomplaença i propaganda, EU participarà en l’acte multitudinari que ha organitzat IU a Madrid per denunciar la corrupció política i econòmica que s’estén sobre la vida pública i per a proposar les mesures necessàries preposar fi a aquesta xacra, per aconseguir un nou país sense corrupció i sense privilegis, en el que els recursos públics es destinin exclusivament a atendre les necessitats socials.

Share This