– Sembla que, al final, no imposaran la llei contra la transparència.

– La maniobra d’utilitzar una proposició de l’oposició és de les més brutes que es recorden al Parlament.

Grup popularSembla que al final, el grup parlamentari del PP ha recuperat una mica el seny (o no li surten els comptes) i no utilitzarà la seva majoria absoluta per a imposar la llei contra la transparència en alguns dels poc plens que encara queden d’aquesta legislatura.

Com en el tancament d’hospitals o la introducció dels mal anomenats imposts “verds”, el PP només encerta quan rectifica. En el cas del TIL, també rectificaren però no va ser per la seva voluntat sinó per sentència judicial.

Al final, tot haurà quedat en una maniobra de distracció com també ho va ser la proposta de reduir el nombre de diputats, que no podia dur endavant per no tenir una majoria qualificada.

L’activitat legislativa del PP aquesta legislatura ha estat penosa. El seu grup parlamentari s’ha limitat a convalidar l’enorme quantitat de decrets llei del Govern, a aprovar lleis fetes a mida d’interessos econòmics particulars o a aberracions legals com la llei de símbols.

Però la maniobra més bruta, d’autèntica pirateria parlamentària, ha estat aprofitar una proposició de llei del grup socialista per esmenar-la a la totalitat i transformar-la amb una cosa completament diferent i contrària. D’aquesta manera, tractaven d’evitar els informes preceptius que s’han d’incorporar en els projectes de llei del Govern, i que no podien ser favorables.

El Govern ha incomplert sistemàticament la llei del bon govern i ha volgut substituir-la a l’últim moment per la que denominaven “de transparència”, que en realitat era contra la transparència, ja que limitava la publicitat i el control de l’activitat del govern i reduïa les incompatibilitats. Però el contingut d’aquesta norma aberrant no acabava aquí i pretenia dictar com s’havia d’organitzar el govern que surti de les eleccions de maig, limitant el nombre de conselleries i imposant la “neutralitat lingüística”.

A la vista de què era impossible qualsevol consens amb aquesta llei i que seria derogada immediatament la pròxima legislatura, el grup popular fa marxa enrere i ja no la portarà al ple del Parlament: el Partit Popular només encerta quan rectifica.

Share This