Barcenas i el PPLuís Bárcena, que al llarg de molts anys ha estat el responsable de les finances del PP, té molta informació i sap de què parla. A la seva llibreta anotava acuradament la  comptabilitat B, els “regals” dels empresaris i els sobresous que es pagaven als dirigents de partit. Les seves activitats ja el portaren a la presó preventiva i s’enfronta a la petició d’una duríssima condemna penal. Potser és per això que subministra la informació amb comptagotes i té una memòria selectiva.

Bárcenas ho sap tot de les aportacions empresarials  a la direcció del PP estatal i bona informació del que passava a les comunitats autònomes, però només recorda el que vol i només aporta un nom dels benefactors del PP balear, que foren diversos. Per no complicar-se encara més la seva situació judicial, afirma que aquells suborns que ell coneixia i dels quals se’n beneficiava ell i el partit, eren gestos de generositat que no comportaven cap benefici a canvi. És el més increïble de la seva declaració, però ho podem entendre com una tàctica d’autodefensa.

Per a EU, en canvi, la suposada generositat estava molt compensada amb l’adjudicació d’obres públiques que, de manera invariable, acabaven costant molt més que el seu pressupost inicial, de tal manera que dels imposts dels ciutadans no només es finançava el cost de les obres, sinó que servien per a subornar polítics corruptes, finançar el PP i augmentar els beneficis empresarials… aquesta generositat li ha costat molt cara als contribuents!

Ningú es pot creure l’altruisme dels taurons empresarials que competien per aconseguir sucosos beneficis, la seva generositat tenia contrapartides, que les pagàvem entre tots. L’únic empresari que recorda Bárcenas que va fer aportacions “voluntàries” per a la seu del PP de Palma, va aconseguir contractes de l’administració autonòmica que han suposat més de 100.000 euros.

Si la fiscalia no troba algun “penedit” que vulgui contar com es feien les contractacions i com es pagaven els suborns, serà molt difícil que la causa penal avanci, però la ciutadania ja sap que el PP de Bauzá no ha pogut justificar la part de la seu que es va pagar en metàl·lic, que Bárcenas i Rodrigo de Santos han posat de manifest el pagament que coneixien, que la llibreta de Bárcenas (fotocopias de focopias, deia Cospedal) és autèntica i que el que figura en ella (todo mentirà, salvo algunas cosas, deia Rajoy) reflecteix la realitat dels pagaments.

El PP farà tot el que pugui perquè no es conegui la veritat, ocultant proves, destruït discs durs o pressionant els jutges, negant totes les evidències almenys mentre no hi hagi sentències fermes, però la veritat acabarà sortint i es sabrà, totalment o parcialment, què nos ha costat a tots els ciutadans la corrupció política i empresarial que ha enriquit uns quants desaprensius a costa dels comptes públics. El donatiu “generós” per a finançar la seu del PP de Palma, no és més que una ínfima part d’una corrupció generalitzada que ha espoliat els recursos públics.

Share This