– Que en un sol dia es presentin 9.800 currículums  demostra la manca de llocs de feina per a les persones que els necessiten.

JOBL’ajuntament de Palma està celebrant la segona edició de la fira Palmajob, en la qual les persones que aspiren a tenir un lloc de feina tenen la possibilitat d’entregar personalment els seus currículums a les empreses que hi participen. Aquest any s’ha canviat la ubicació i s’ha situat a la Misericòrdia, de tal manera que s’han pogut reduir les cues de l’any passat, però les possibilitats de trobar una feina amb un sou digne sou semblants.

Que en un sol dia s’hagin presenta 9.800 currículums, demostra que el nombre de persones que no troben un lloc de feina no es redueix i que no es creen llocs de feina  en bones condicions i amb salaris suficients. Al mateix temps, reflecteix el fracàs dels serveis públics d’ocupació per a posar en contacte els demandants de feina amb les empreses que pugui necessitar contractar nous treballadors, però dóna la sensació que ens trobam més davant un espectacle propagandístic  que d’una possibilitat real de trobar llocs de feina, el mateix nom de l’esdeveniment -fira- ja és molt indicatiu d’aquesta voluntat.

Sobre la qualitat i les condicions dels llocs de feina que s’ofereixen, ens dóna una idea les protestes de treballadors que han comprovat que les persones amb discapacitat no tenen cap possibilitat de ser contractades, o que s’exigeixi donar-se d’alta com autònom per a poder treballar en alguna empresa.

EU desitja que el màxim de les persones que acudiré a la fira o de les que s’inscriuen al servei públic, així com de les que van repartint currículums per les empreses, pugui accedir a un lloc de feina, però ens plantegen molts dubtes iniciatives com aquesta. Pensam que el que s’ha de fer és una nova política econòmica i laboral que afavoreixi la creació de llocs de feina, i el control de l’activitat laboral a l’interior de les empreses, ja que si es desterressin les jornades abusives i les hores extres que superin el màxim legal, es crearia més ocupació i més treballadors podrien tenir un lloc de feina.

Share This