– No es pot considerar patrimoni públic a defensar l’enaltiment d’un corrupte.

AlbainaCarlos Simarro, alcalde de Sóller del PP, ha ordenat l’inici d’accions penals contra el col·lectiu Albaïna, que va picar el nom de Jaume Matas de la placa commemorativa de la inauguració de l’aparcament Lepanto del Port de Sóller. Independentment de la valoració que es faci de la manera d’actuar d’aquest col·lectiu, per a EU queda molt clar que és una exageració utilitzar la via penal contra unes persones que el que volien és que es deixi de retre homenatge a un president corrupte empresonat. Tampoc podem entendre que es consideri un patrimoni públic digne de protecció aquesta placa laudatòria de Matas. Menys encara, que es consideri un acte de vandalisme, un adjectiu que s’utilitza amb molt poc rigor.

Carlos Simarro i el seu equip de govern del PP no s’ha distingit precisament per la defensa del patrimoni històric o artístic, com ho demostra la seva passivitat en el cas del robatori de l’escultura de Josep Llimona, però ara han descobert el valor d’una placa que ja fa temps que hauria d’haver desaparegut.

Ja han estat molts els ajuntaments que han eliminat les referències al president corrupte en les plaques commemoratives, però el de Sóller no ha volgut fer el mateix, a pesar de les peticions reiterades. L’actuació d’Albaïna, encara que sigui d’una forma poc ortodoxa, el que ha fet és estalviar feina a l’ajuntament.

EU creu que no només s’han d’eliminar totes les plaques en les quals aparegui el nom de Matas, sinó que s’hauria de renunciar al costum d’autobombo dels polítics que sempre estan disposats a deixar el seu nom per a la posteritat en totes les obres que inauguren. És una megalomania pròpia d’altres èpoques que no té cap sentit en un règim democràtic. Els governants haurien de tenir clar que són uns simples gestors dels interessos públics i que les obres que promoguin, utilitzant uns recursos que són de tots els ciutadans, no són més que una part de la seva feina, que no mereix que es deixi per a la posteritat el record del governant al qual li va correspondre fer la inauguració. Especialment, si tenim en compte, com s’està posant en evidència aquests dies, que les obres s’utilitzen en moltes ocasions per a l’enriquiment personal o per a finançar de manera il·legal el partit.

Per últim, EU creu que l’ajuntament de Sóller hauria d’acabar la tasca iniciada per Albaïna i retirar completament la placa.

Share This