– De les 17 que està previst que s’obrin a Mallorca, quatre corresponen a aquest municipi.

untitledAl final del mandat, el govern de Bauzá s’ha decidit a la fi a presentar el seu pla d’ordenació farmacèutica, que contempla l’obertura de 17 noves farmàcies a Mallorca. En tot aquest temps, Bauzá i Sansaloni s’han dedicat a bloquejar l’obertura de noves farmàcies, a pesar de la demanda ciutadana, de l’obligació legal i de les sentències judicials. Per aquesta política obstruccionista s’ha obert una causa penal que ja compte amb el primer alt càrrec imputat –el director general de farmàcia, César Vicente- i és previsible que en el futur hagi de declarar en aquesta situació el conseller de Salut i no es descarta el mateix Bauzá.

El bloqueig al llarg de quatre anys de l’obertura de noves farmàcies no ha tengut cap cobertura legal ni cap motiu d’interès públic i s’ha degut exclusivament a la voluntat d’evitar la competència als farmacèutics instal·lats, entre els quals està el president Bauzá.

El president compatibilitza la titularitat d’una farmàcia a Marratxí (amb uns ingressos que doblen la mitjana) amb la seva funció de governant. La compatibilitat fou declarada legal per una sentència del Tribula Superior que no fou unànime i que corregia la doctrina anterior del mateix tribunal. Si el tribunal ho declara així, s’haurà d’acceptar així, però el que no és ni legal ni ètic i suposa un abús de poder intolerable és que, per defensar el seu benefici personal, s’impedeixi que altres farmacèutics també puguin instal·lar-se.

El municipi de Marratxí és amb molta diferència el que té el dèficit més gran d’oficines de farmàcia de tots els municipis més poblats de Mallorca. Els 4.440 habitants per farmàcia d’aquest municipi, és més del doble de la mitjana estatal i molt superior de la mitjana de tots els municipis de Mallorca. De fet, el nou pla d’ordenació farmacèutica no ha pogut evitar que quatre de les 17 noves farmàcies de Mallorca s’hagi d’obrir en aquest municipi, per tal de reduir el dèficit.

Aquestes dades, demostren clarament per quin motiu la farmàcia de Bauzá té uns beneficis tan importants, que el president no vol perdre de cap de les maneres amb la competència que li puguin fer altres farmàcies. S’han perdut quatre anys, tot el mandat de Bauzá, per corregir la situació. En tots aquests anys, Bauzá ha gaudit del privilegi que li ha comportat el dèficit de Marratxí i la manca de competència.

EU afirma que Bauzá ha governat en benefici propi al marge de la legalitat. Si aquesta actuació té conseqüències penals, ho diran els tribunals, però aquesta actitud barroera i indigna, mereix el rebuig decidit de la ciutadania, que s’hauria d’expressar clarament a les urnes.

Share This