– A més de les possibles responsabilitats penals dels funcionaris, s’han d’exigir responsabilitats polítiques.

H. RocamarL’hotel Rocamar del Port de Sóller ha estat el centre de diverses operacions especulatives vergonyoses, que entren de ple dins la categoria d’il·lícit penal. Des que va tancar les seves portes l’any 2001, per la degradació de l’edifici, s’han produït diverses operacions extremadament sospitoses. El Pla Territorial de Mallorca preveia un intercanvi d’aprofitament amb un hotel de la Ràpita, que ja fou aturat per la denúncia de la fiscalia anticorrupció, però aquest fet no va determinar responsabilitats penals. Aquest fet degué donar ànims als especuladors per a intentar una nova operació que, amb el vistiplau del Govern del PP ha suposat un gran negoci privat a costa de les arques públiques.

La Conselleria de Turisme va comprar l’hotel Rocamar a un preu desorbitat per a procedir a la seva demolició. El peritatge fet per un tècnic extern contractat per la conselleria fixava el preu de l’expropiació entorn de 300.000 euros, però la conselleria el va fixar en prop d’un milió,  i acabà pagant un milió i mig, sumant-li el cost de la demolició. El conseller Delgado va justificar aquest sobrecost amb els informes de tres funcionaris.

El més sospitós de tota l’operació és que quan el Govern va pagar, l’hotel ja no era de l’antic propietari, sinó que havia passat a mans del cap d’inspecció de la Conselleria de Turisme i de la seva família. És a dir, a l’interior de la conselleria es feren els informes a mida, que possibilitaren el gran negoci d’un dels seus dirigents, malversant els recursos públics.

La fiscalia anticorrupció ha presentat denúncia, admesa a tràmit, contra el cap de la inspecció de turisme, Jaume Ensenyat, i el seu pare, que hauran de declarar pròximament com a imputats.

EU valora molt positivament aquesta acció de la fiscalia i espera que les investigacions serveixin per aclarir els fets que possibilitaren que els recursos públics es desviessin de la seva funció i anassin a parar a mans privades de persones que, per la seva situació de funcionaris d’alt nivell de la conselleria, disposaven d’informació privilegiada i de possibilitats d’influir sobre els informes dels seus subordinats.

Esperam que si es demostren activitats delictives per part d’aquestes persones, al final es dicti una condemna exemplar. Però amb això no n’hauria prou: també s’hauria d’aconseguir el retorn de les quantitats que es pagaren d’una manera indeguda i que s’exigeixin responsabilitats polítiques als governats que han permès i/o emparat aquesta especulació amb benefici propi per part d’alts càrrecs funcionarials.

Share This