– Les protestes ciutadanes no mereixen actuacions repressores per la via penal.

11211Les protestes ciutadanes de la primavera de 2012 conta les polítiques del Govern balear, expressades davant les vistes del president Bauzá als pobles de la Part Forana de Mallorca, han acumulat diversos procediments judicials per la via penal, a més de sancions administratives. Els quatre joves que foren detinguts per la Guàrdia Civil el 28 de maig de 2012, aniran a judici el pròxim 15 de setembre, amb la petició de penes d’un any de presó.

Per a EU és inacceptable i impropi d’un país democràtic aquesta persecució de la discrepància i aquests atacs a la llibertat d’expressió, el Codi Penal no s’ha d’utilitzar contra les protestes pacífiques, encara que provoquin un renou que molesta els governants, ni les forces d’ordre públic per a fer detencions arbitràries per escarmentar els “revoltosos”.

La gira de Bauzá pels pobles de Mallorca es va produir en un moment de gran crispació social, generada des del Govern. Però Bauzá no volia que la indignació es manifestàs davant la seva presència i va ordenar al seu fidel José María Rodríguez –aleshores Delegat del Govern- que muntàs un dispositiu policial absolutament exagerat, que arribà a ocupar bona part dels pobles visitats, augmentant la indignació. Així mateix, es va ordenar a la Guàrdia Civil que actuàs de manera contundent i practicàs detencions i acusacions contra els que protestaven, de tal manera que foren nombroses les persones que acabaren als calabossos o que han hagut d’anar a declarar als jutjats amb acusacions greus.

Afortunadament els jutges han estat més raonables que els governats del PP i han arxivat la majoria dels casos sense condemnes, però el cas de Bunyola continua endavant i està prevista la celebració d’un judici. EU creu que aquest judici no té cap sentit i que s’hauria de retirar la denúncia i arxivar també aquest cas, no té cap sentit que els 4 joves de Bunyola encara estiguin encausats i pendents d’un judici per una denúncia que mai s’hauria d’haver produït.

Share This