marxes DIGNITATAquest dissabte, com fa un any, les Marxes de la Dignitat es manifestaran a  tot el país amb el lema de “Pa, Sostre, Treball i Dignitat. Serà un clam de la ciutadania que no es resigna a romandre indiferent mentre es destrueixen els serveis públics, s’eliminen els drets socials, es privatitza tot el que és públic, es restringeixen les llibertats  i es disparen la pobresa, les diferències socials i les injustícies.

Mentre que els bancs, en molts casos rescatats amb diners públics, es fan amb un gran estoc  de pisos que mantenen buits o entreguen a fons “buitres”, la gent continua quedant-se sense cases i els desnonaments lluny d’eliminar-se o reduir-se, continuen augmentant. Mentre que la corrupció desvia ingents quantitats de diners públics cap a les butxaques de corruptes i corruptors, mentre que les grans fortunes i les empreses de l’Ibex augmenten descaradament els seus ingressos, la major part de la població ho passa malament.

L’atur està en xifres esgarrifoses i el treball que es crea, del que tant presumeix el PP, és precari, a temps parcial i amb salaris de misèria, que no serveixen per sortir de la pobresa ni per garantir els mínims vitals. En realitat, no hi ha treball nou, sinó que s’eliminen llocs de feina estables, gràcies a la Reforma Laboral, que són substituïts per contractes precaris mal pagats.

Contra aquesta situació es manifesta la ciutadania indignada, que reclama una nova política ètica que situï com a objectiu principal el benestar de la població, la garantia dels drets fonamentals, la democratització de les institucions, el respecte a la llibertat d’expressió i manifestació i una ètica pública, que elimini la corrupció política i econòmica.

Per tot això, EU participarà en les Marxes de la Dignitat, que en el cas de Palma serà el dissabte a les 18 hores a la Plaça Espanya.

Share This