conseller dhisendaEl conseller d’Hisenda i portaveu electoral del PP, ha respost a la patronal de les estacions de serveis que “estudiaran” la rebaixa d’imposts o la supressió del “cèntim sanitari” (en realitat, 4,8 cèntims sobre cada litre de combustible). D’aquesta manera, el govern demostra una vegada més que està disposat a canviar davant les pressions dels lobbys empresarials, però en aquests moments, no és més que un brindis al sol, ja que ho deixa per a la pròxima legislatura.

Les eleccions encara no s’han convocat però el Govern ja fa temps que es troba en campanya i que promet pels pròxims mesos tot allò que no ha fet en quatre anys. La reducció d’imposts és una d’elles, que té la credibilitat que tenien les que feien a l’anterior campanya i que s’incompliren sistemàticament.

EU afirma que el mal anomenat cèntim sanitari és un gran frau, ja que mai s’ha destinat a la millora de la sanitat pública, que ha patit retallades brutals, però a suposat que a les Balears paguem els carburants més cars que a qualsevol altre lloc de l’Estat, amb els perjudicis econòmics que això comporta.

El Govern del PP, el de les retallades i de la suposada eficiència, sobrepassarà en molt el dèficit previst i deixarà un deute monstruós pel pròxim govern, a pesar d’haver reduït  dràsticament els serveis que presta. L’explicació d’aquest fet la trobam en la seva incapacitat per aconseguir un finançament correcte, en haver acceptat unes inversions estatals miserables, en no haver reclamat els fons estatutaris, en no haver aconseguit un Règim Especial… i amb una política impositiva que beneficia descaradament els més rics.

El conseller d’Hisenda presumeix de què ja s’han rebaixat imposts, com el tram més elevat de l’IRPF, donacions i successions o patrimoni, que són les armes fiscals que té la Comunitat per a recaptar més i redistribuir la riquesa, però ells han optat per beneficiar les capes més benestants de la societat mentre s’acarnissaven amb les classes mitjanes i populars, a les que castigaven amb els imposts indirectes, com aquest del cèntim sanitari que el paguen per igual tots els ciutadans, independentment del seu nivell de renda.

Les promeses que es fan en campanya electoral són molt fàcils d’oblidar quan es governa, com ja ha demostrat el PP. Si tornessin a guanyar les eleccions, es continuaria reduint la pressió fiscal sobre els poderosos i seguirien utilitzant els imposts indirectes com a font principal de finançament. Està ben clar que si volem una fiscalitat més progressista i més solidària i si volem que hi hagi recursos suficients per atendre les necessitats socials, s’ha de derrotar el PP a les eleccions de maig.

Share This